X

James Dunn eerste tweetakt winnaar ooit in het EMX250

Sinds dit seizoen zijn ook 250cc tweetakt motoren door Youthstream toegelaten om deel te nemen in het EMX250. Veel piloten bleven trouw aan de gebruikelijke 250 viertakt, maar James Dunn (die dit weekend een gast optreden maakte in het EMX250) schreef dit weekend geschiedenis door onder moeilijke omstandigheden de laatste wedstrijd van het EMX250 te winnen op een tweetakt KTM.

Dunn reed tijdens race één al naar een knappe tweede plaats achter de Amerikaan Charboneau die zijn sterke eerste race niet kon doortrekken naar race twee, en zo nipt naast het podium viel.

In Race twee was door hevige regenval het parcours helemaal omgetoverd tot een grote modderpoel. Tot overmaat van ramp kwam Dunn ook nog eens slecht uit de startblokken, en moest hij zelfs vanuit laatste positie aan de wedstrijd beginnen. Dunn wist echter goed om te gaan met deze situatie, en wist zich gestaag een weg naar voor te banen tot op een knappe vierde plaats. Uiteindelijk kreeg Dunn zelfs nog een plekje cadeau nadat de leider in de wedstrijd  Morgan Lesiardo zich in de laatste ronde vast reed, en zo de reeks  zege aan zijn neus zag voorbij gaan.

James Dunn wist dus uiteindelijk met een tweede de derde plaats het meeste punten te verzamelen in de algemene uitslag voor Simone Zecchina ( 5+2) en de Franse thuisrijder Anthony Bourdon (12+1). Die dankzij zijn zege in reeks twee het podium mocht vervolmaken.