X

MCLB: Kersvers kampioen Gianni Vercammen

Kersvers kampioen bij de Nationalen MX1, Gianni Vercammen, vierde dit weekend zijn kampioensfeest in Wingene,  hij was al zeker van zijn titel maar toch werd er een groot feest gegeven in Wingene en terecht. Gianni heeft er een sterk seizoen opzitten met tal van overwinningen. Eén dag na de viering haalden we hem voor de micro.

De laatste wedstrijd van het seizoen sloot Gianni af met een dubbele reekszege. Twee prachtige starts zorgden ervoor dat de kampioen Nationalen MX1 zonder veel tegenstand zijn reeksen tot een goed eind kon brengen.

Dag Gianni, eerst en vooral proficiat met je titel, ben je al wat bekomen van gisteren?

“Dank u! Jazeker, voorlopig ben ik nog vol aan het nagenieten.”

Hoe heb je dit jaar beleefd?

“Dit jaar is op elk vlakken ontzettend goed verlopen. Het grote verschil met vorig jaar is dat ik nu eerder met de gedachte “we zien wel” van start ging. De vorige jaren was ik te hard gebrand op een podium plaats. Dat bracht stress en zenuwen mee en daardoor ging het heel moeizaam. Nu ik mijn verbouwingen achter de rug heb, is dit een grote last die van mijn schouders valt waardoor ik beter uitgerust aan de start sta.”

Hoe heb je de overstap van de 250 naar de 450 ervaren?

“De overstap is voor mij eigenlijk vrij vlot verlopen. Ik vind het vermogen van de 450 perfect handelbaar, een goede vering daarbij vergemakkelijkt de stap natuurlijk. Het grootste voordeel is voor mij het starten. Vroeger met de 250 miste ik altijd mijn start, nu niet meer. Een groot nadeel met de 450 is dat op sommige parcours de moto niet wendbaar genoeg is. Aangezien ik maar 60 kilo weeg vraagt dat heel veel kracht en energie.”

Wat zijn de doelen voor volgend jaar bij de ‘Inters’?

“Ik ga terug van start gaan met dezelfde motor, de honda 450. Mijn doel/droom is eigenlijk op dit moment al bereikt en dat is al bij de inters geraken. Mijn doel is nu zo veel mogelijk ervaring en snelheid opdoen, voor de rest zien we wel.”

Wil je nog iemand bedanken?

“Ik zou graag mijn mama bedanken voor alle steun het hele jaar door. Ook Filip, jens en marcel van humbeeck zou ik graag bedanken voor me te helpen het heel jaar door. Mijn vriendin natuurlijk ook, want zij helpt me enorm hard in de cross en geeft me enorm veel motivatie. Ook mijn familie, schoonouders en vrienden voor de ongelooflijke steun en dat ze zo hard in mij geloven. Ik zou ook graag mijn sponsers willen bedanken: T-Paint, Safetycor, Tectum, Wemota, Crabbe, TGE en natuurlijk ook Dirk Tanghe voor de goede service een heel jaar door.”

Tekst: Gianni Vercammen, YD
Foto: KVK Pics, Gianni Duyck, Kristie Piixs