Stapt Suzuki ook uit het WK MXGP?

Stapt Suzuki ook uit het WK MXGP?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hoewel er nog weinig officiële communicatie naar buiten is gekomen werd al eerder duidelijk dat Suzuki zich officieel zal terugtrekken uit het WK MX2. Volgens de welingelichte Günter Wiesinger van Speedweek zou Suzuki ook stoppen met de koningsklasse, de MXGP!

Voor Hunter Lawrence, Bas Vaessen en Zach Pichon is er geen plaats meer bij Suzuki volgend jaar. In de MXGP kondigde Kevin Strijbos al eerder zijn afscheid van het gele merk aan. Vanmiddag berichtte Günther Wiesinger, ex-hoofredacteur Motorsport Aktuell, in Speedweek dat Suzuki zich volgend jaar ook zou terugtrekken uit de MXGP! De Oostenrijkse journalist is overigens niet de eerste de beste. Hij heeft een lange en stevige staat van dienst en beschikt over uitstekende contacten.

Uiteraard komt dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel voor de rijders. Zowel Arminas Jasikonis als Jeremy Seewer zouden hierdoor zonder team vallen. Ook voor het GRP team dat Stefan Everts overnam van Sylvain Geboers is dit dramatisch nieuws. Suzuki was decennialang immers de allerbelangrijkste klant van het team. De beslissing over het terugtrekken uit de MXGP werd al intern al eind augustus meegedeeld tijdens de MotoGP race van Silverstone. Volgens Wiesinger zouden ook monteurs en rijders van Suzuki World MXGP ondertussen op de hoogte zijn want ze hebben zich al aangemeld bij andere teams.

Alles op MotoGP?

Een mogelijke reden voor deze drastische besparingsronde is de nood aan budget om de GSX-RR verder te ontwikkelen om Suzuki competitiever te maken in de MotoGP… Op een officiële reactie van Suzuki World MXGP of GRP is het nog wachten. Eerder deze zomer werd bekend dat Suzuki’s officiële Amerikaanse team verhuist van RCH Suzuki naar JGR, Joe Gibbs Racing. Nogmaals het blijft afwachten of de volledige lezing zoals Günther Wiesinger die bracht ook uitpakt zoals aangegeven.

Daarenboven is in de motorsport ook al vaker bewezen dat een terugtrekking uit de meeste grote kampioenschappen vaak tijdelijk is. Ook Suzuki zette in 1983 al eens alle officiële motorsportactiviteiten op pauze. Dat het heel erg rommelt bij Suzuki is echter wel het minste wat je kan zeggen. Wordt dus zeker vervolgd!!

Foto’s: shotbyBavo

 

 

Uw reacties