X

Wees erbij: de KNMV motorcross scoutingsdagen!

Eind september en begin oktober organiseert de KNMV opnieuw motocross Scoutingsdagen. Deze dagen zijn dé kans voor getalenteerde Nederlandse motocrossers om zich in de kijker te rijden voor een plaats in de Nationale of Internationale Selectie van de KNMV. De inschrijving is vanaf gisteren open!

Dat de KNMV een stevig onderbouwd opleidingstraject heeft is niet nieuw. Steeds meer levert dit ook tastbare bewijzen op. Met fraaie Nederlandse resultaten in de GP’s én bij de jeugd zoals dit jaar de wereldtitel van Ivano Van Erp in de 65cc en de zilveren plak van Kay Karssemakers in de 85cc!

De scoutingsdagen zijn er voor KNMV-licentiehouders met een Nederlands paspoort die momenteel uitkomen in de landelijke KNMV (jeugd) motocrosscompetitie, in de klassen 50cc, 65cc, 85cc, 125cc of MX2. Als voorwaarde voor de MX2 geldt dat de rijder in 2018 volledig gaat deelnemen aan een internationale competitie (tenminste EMX of WK). De maximumleeftijd voor de KNMV Motocross scoutingsdagen is 19 jaar. Rijders geboren vóór 1 oktober 1998 zijn uitgesloten van deelname.

Ook coureurs die nu nog niet actief zijn in de KNMV-jeugdcompetitie en maar hier volgend jaar wel in gaan uitkomen, kunnen zich aanmelden. Wie vorig jaar en/of aan eerdere edities van de scoutingsdagen heeft deelgenomen en toen niet geselecteerd werd, kan opnieuw meedoen om je progressie te tonen aan het scoutingteam. Er zijn verschillende data voor 50cc en 65cc, 85cc en 125cc en MX2. Bovendien zijn er ook inhaaldata beschikbaar voor wie verhinderd is door een blessure.

Check voor alle informatie de KNMV website . Niet aarzelen, doén! Eerder dit seizoen deden we trouwens een erg interessant interview met KNMV bondscoach Marcel Hartman waarin hij het uitgebreid had over jeugdopleiding in de motorcross. Je kan het hier nalezen.

Foto: MXGP