X

Greame Irwin en Conrad Mewse naar KTM UK

Graeme Irwin (MXGP) en Conrad Mewse (MX2) vormen de nieuwe line-up van Roger Magee’s Hitachi KTM UK team. Met beide rijders gaat het team voor de titel in het Brits kampioenschap en mooie resultaten in het WK.

Sinds de oprichting van het team 2005 verzamelde het team maar liefst 11 Britse titels! Dit jaar nog pakte Ben Watson de Britse MX2 titel.  Graeme Irwin, 25, is dan weer regerend Brits MX1 kampioen. De sympathieke Ier wil zich nu graag tonen op MXGP niveau.

Graeme Irwin: “Ik wil eerst en vooral mijn Britse titel verlengen. In de MXGP wil ik starten in de  top 15 om dan op te schuiven richting top 10. Ik kijk er heel erg naar uit om op de KTM 450 SX-F te rijden. Over enkele weken ga ik naar Californië om daar mijn voorbereiding the beginnen. Daarnaast blijf ik ook fysiek hard werken, maar dat had ik dit jaar ook al gedaan. Later verhuis ik dan naar België zodat ik me zo goed mogelijk kan trainen.”

Conrad Mewse pakte in 2013 zowel de Britse titel als de wereldtitel in de 85cc. De 18-jarige rijder eindigde dit jaar 16de in zijn eerste volledige WK MX2 seizoen.

Conrad Mewse: “Het voelt alsof ik weer thuis kom omdat ik nu eer op KTM zal zitten! In het verleden heb ik al veel bereikt met KTM, hopelijk is dat nu weer het geval. Voor het eerst sinds lange tijd zal ik ook weer in Groot-Brittannië rijden daar kijk ik ook wel naar uit. Daardoor zal ik ik ook wel veel wedstrijden hebben maar een maand vakantie zal me goed doen! Het plan is om hard te trainen deze winter en sterk te beginnen.”

Naar alle verwachting zal het team de komende dagen een nieuwe hoofdsponsor aankondigen. In de wandelgangen vernamen we dat Milwaukee Tools sectorgenoot Hitachi tools zou vervangen. Ook een tweede MXGP (top)rijder behoort volgens insiders tot de mogelijkheden…