Lekkere vettige transfer roddels over o.a. Tixier, Sterry, Petrov, Suzuki,…

Lekkere vettige transfer roddels over o.a. Tixier, Sterry, Petrov, Suzuki,…
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Omdat wij overal oren en ogen hebben, overal onzichtbare mensen hebben kunnen we u nu dan ook al enkele geruchten vertellen. Geruchten gebaseerd op zo goed als vaststaande feiten.

Eén van deze geruchten is dat Jordi Tixier, de wereldkampioen MX2 van 2014, in het 2018 wereldkampioenschap zal uitkomen met zijn eigen structuur. Zijn team zal uitkomen op KTM, dit mogelijk met steun van KTM France of een grote Franse shop. De Fransman gaat in 2018 onder zijn eigen voorwaarden opzoek naar zichzelf en de resultaten die daarbij horen.

Na de aankondiging dat Alexandro Lupino naar het Nederlandse Gebben Kawasaki team trekt, was de vraag even wie worden de piloten dan bij het MXGP team van Asso Motors? Want naast Lupino trekt ook Valentin Guillod daar de deur achter zich dicht, hij gaat opnieuw de samenwerking aan met Tim Mathys. De naam die opduikt bij Asso is Petar Petrov. De Bulgaar kende de afgelopen jaren veel blessures in de MX2 waardoor hij van het voorplan is gevallen. Vele zagen in hem ook meer een 450 piloot dan een 250 piloot. Het hardwerkend talent kan dit nu in 2018 bewijzen op de Honda.

De jonge Brit Adam Sterry kon eind 2016 met zijn geluk geen blijf, hij kreeg een kans bij het fabrieksteam van Kawasaki. Helaas liep 2017 niet zoals gewenst met een zware blessure en tot overmaat van ramp gooide Kawasaki de handdoek in de ring, als we praten over het MX2 fabrieksteam. Gelukkig voor Adam Sterry komt is er voor 2018 een oplossing gevonden en dit in de vorm van het F&H Kawasaki team.

Naast deze bovenstaande geruchten die we baseren op solide bronnen hoorde we ook in de wandelgangen dat Paulo Martin, die na dit seizoen zijn contract ziet aflopen met Honda en HRC, interesse toont in Suzuki. De fabrikant van de gele motorfietsen wil graag in het WK blijven. Dit echter wel met weinig tot géén budgettaire steun voor een team. Een optie die Paulo Martin wel genegen is door het feit dat hij kan rekenen op vele persoonlijke sponsors.

Uw reacties