Mathias Van Hoof eindelijk terug op de motor!

Mathias Van Hoof eindelijk terug op de motor!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het waren zeven lange maanden met veel downs en slechts enkele ups in maar eindelijk heeft endurotalent Mathias Van Hoof terug groen licht gekregen van Dokter Claes. In maart liep de Denicol rijder een zware knieblessure op.

Mathias vertelt: “Afgelopen week moest ik medische en fysieke testen afleggen in het ziekenhuis van Herentals. Deze testen werden al maanden geleden vastgelegd en ik leefde en werkte er dan ook erg hard naartoe om deze met succes te beëindigen.” Zo gezegd zo gedaan en Mathias slaagde in beide testen en mocht terug intensief beginnen trainen met de fiets en rustig opbouwend de motor trainingen hervatten.

“ Tijdens de testen zelf had ik geen al te goed gevoel. Toen de dokter de testen echter achteraf analyseerde bleken deze positief te zijn en kreeg ik te horen dat ik terug mocht beginnen rijden. Ik was echt super gelukkig met dit goede nieuws want de revalidatie was toch zwaarder als verwacht. Binnenkort gaan ze wel nog PRP’s inspuiten om de aanmaak van het kraakbeen te stimuleren.”

Nog geen 30 min nadat het groen licht werd gegeven stond de Beta 300 van Mathias al terug te draaien en werden de eerste meters sinds 13 maart terug gemaakt. “ Wat een heerlijk gevoel zo eindelijk terug met de motor te kunnen rijden. Ik heb rustig een ritje gemaakt om er terug in te komen en het gevoel zat direct goed. Ik merk wel dat de fysiek en de finesse een beetje weg is maar ben er zeker van dat deze snel gaan terug komen.
Maar één ding overheerste: Wat heb ik dit gemist! Des te meer besefte dat enduro rijden iets is wat ik echt graag doe. Ik zou Dokter Claes graag willen bedanken voor de goede zorgen. Ook mijn vriendin Jasna, coach Bengt (Laeremans), ouders, vrienden en sponsors bedankt om me door deze moeilijke periode te helpen en achter mij te blijven staan. ”

Nu zal er rustig worden opgebouwd naar het seizoen 2018. Er bestaat een kleine kans dat Mathias nog in actie zal komen op het einde van het jaar in de ONK’s enduro maar dat is nu echter te vroeg om zeker van te zijn. We moeten de komende weken en trainingen afwachten hoe de heropbouw verloopt.

Foto’s: Luc Vervoort

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …