X

2018 Arenacross: Europa’s sterkste SX kampioenschap!

Je kan er niet om heen dat de Arenacross World Tour is uitgegroeid tot het sterkste supercrosskampioensskampioenschap van Europa! Op 6 januari begint de tournee in het Britse Manchester op 3 maart strijkt AX neer in de Arenacross in Hasselt. Eén blik op de teams volstaat dat alle Europese toppers in de discipline vertegenwoordigd zijn!

Weergaloze techniek, close racing en spektakel… De Arenacross heeft het allemaal. Dat heeft het van oorsprong Britse kampioenschap natuurlijk te danken aan het talent dat aan de start verschijnt! Suzuki fans, zullen blij zijn met de sterke line-up.  Drievoudig Arenacross Pro kampioen Thomas Ramette van het SR75 World Suzuki team is namelijk opnieuw één van de grote favorieten. Hij krijgt zijn ervaren landgenoot Cyrille Coulon naast zich.

Wie Thomas Ramette kan kloppen, is dicht bij de overwinning!


SR75 World Suzuki

Thomas Ramette (FRA)
Cyrille Coulon (FRA)

Dit jaar pakte trouwens een Suzuki team, Race FX, de team titel. Maar ook in 2018 gaan ze bij Race FX voluit voor een topresultaat met de sympathieke Italiaan Angelo Pellegrini. Pellegrini slaagde er al in om in één jaar zowel de Europese als de Italiaanse SX titel te pakken! Zijn teammaat wordt later bekend gemaakt.

Race FX Suzuki
Angelo Pellegrini (ITA)

Team Fro Systems
Ashley Greedy (GBR)
Cedric Soubeyras (FRA)

Publiekslieveling Cédric Soubeyras komt in 2018 uit voor het populaire Fro Systems team!

In 2014 won de immer stijlvolle Fabien Izoird het Arenacross kampioenschap. Daarnaast heeft Fabien ook twee Europese en drie Franse SX titels op zijn naam staan zodat hij zeker een Europese indoor-legende mag genoemd worden! Izoird kreeg na één jaar afwezigheid van de AX tour heimwee en is gemotiveerder dan ooit. Izoird zal uitkomen voor het prestigieuze Buildbase Honda team van levende legende Dave Thorpe. Het is nog even afwachten wie we naast Izoird gaan zien als teamgenoot.

Buildbase Honda
Fabien Izoird (FRA)

Je mag ze gerust een buitenbeentje noemen, de vrolijk bende van het GL12 KTM team. In de EMX300 is het team altijd vooraan te vinden en in de Arenacross gaan Mike ‘Kogel’ Kras en James Dunn de eer van alle tweetakt fans verdedigen! Altijd goed voor spektakel die mannen.

GL12 KTM
Mike Kras (NED)
James Dunn (NED)

Mike Kras gaat er voor in de AX. Zand of hard, supercross… Wat kan deze jongen eigenlijk niet?!

Wooldridge Demolition Honda
Matt Bayliss (GBR)
Jake Millward (GBR)

Zowel Jack Brunell en Adam Chadfield zijn graag geziene gasten van de Nederlandse SX wedstrijden en ze hebben heel wat indoorervaring.  Team Holeshot Kawasaki is naast Wooldrigde Demolition Honda het tweede team met een volledig Britse bezetting!

Team Green Holeshot Kawasaki
Jack Brunell (GBR)
Adam Chadfield (GBR)

MVR-D Husqvarna rijder Adrien Escoffier krijgt onverwacht bezoek!

Bij MVR-D nemen ze het grootste SX-kampioenschap van Europa heel ernstig. Mark Chamberlain staat zelfs met twee duo’s aan de start! Ze hebben alle vier kwaliteiten in het explosieve indoorwerk. Onze favoriet? De Estse Fin Harri Kullas. Harri die in België woont, is altijd vriendelijk en kan zowat alles: outdoor, indoor én vorig jaar combineerde hij in het Maxxis Brits kampioenschap zelfs de MX2 en de MX2 klassen. Een echte Iron Man die Harri!

MVR-D Husqvarna
Adrien Escoffier (FRA)
Dominique Thury (DUI)
Jordan Booker (GBR)
Harri Kullas (FIN)

Geartec Husqvarna
Elliott Banks-Browne (GBR)

JK Yamaha
Florent Richier (FRA)
Yannis Irsuti (FRA)

De naam Florent Richier klinkt als een klok in de Europese SX. Richier is niet voor niets viervoudig(!) Duits kampioen. Samen met de jonge Yannis Irsuti komt JK Yamaha met een ijzersterke formatie.

We blijven de Arenacross serie uiteraard op de voet volgen.

Foto’s:  Arenacross, CDS