X

ADAC SX: Soubeyras domineert in avond twee te Stuttgart

Gisteren was het al duidelijk geworden dat “Fransoos” Cedric Soubeyras de te kloppen man zou worden in Stuttgart. De Fransman wist gisteren zowel zijn halve finale als de head-to-head races als de finale te winnen! Een kunststukje en dat herhalen was op zaterdagavond dan ook het doel, en jawel hoor de Suzuki piloot slaagde daar wonderwel in!

In het uiterst competitieve veld moest Cedric Soubeyras, die in Duitsland uitkomt in de Sturm kleuren, in zijn kwalificatiewedstrijd de strijd aangaan met zijn landgenoot en tevens ook Suzuki piloot Thomas Ramette. Beide maakte er een interessant kijkstuk van waarin “Soub” zich de snelste toonde voor Thomas Ramette en Kyle Cunningham. In de andere kwalificatiereeks zagen we een andere “Fransoos” de overwinning nemen. De voor de gelegenheid KMP Honda piloot Fabian Izoird nam daarin de maat van Cole Martinez en Matt Goerke.

De jongens die zich al lieten zien in de kwalificatiereeksen lieten zich ook opnieuw zien in de finale. Deze begon echter niet al te best voor o.a. Florent Richier, Tyler Bowers en Filip Neugebauer die allen werden opgehouden in een valpartij in de start. Daarbij ook betrokken Matt Goerke, die na gisteren de finale te missen, nu ook meteen de moed in de laarzen voelde zakken en meteen de brui eraan gaf. Een weekend om snel te vergeten voor de Yamaha piloot.

Vooraan werd er niet gewacht, Thomas Ramette had ondertussen de holeshot genomen en leek even een kloofje te kunnen slaan. Dit kloofje slonk echter snel nadat Cole Martinez de in tweede positie liggende Cedric Soubeyras onder druk zette, waardoor deze zijn tempo sterk opschroefde. Cedric Soubeyras reed op zijn beurt naar Thomas Ramette waarop hij erop en erover ging. Zijn landgenoot Thomas Ramette pikte wel nog sterk aan tot een klein foutje hem van de tweede plaats naar de vierde terugwees. Hierdoor kwam Fabien Izoird en Cole Martinez op de podiumplaatsen te liggen. Honda piloot Fabien Izoird ging nog even opzoek naar de leiding, en kreeg deze nog onverwacht in beeld, na een bijna crash van Cedric Soubeyras. Maar de laatst genoemde herstelde zijn fout, kwam terug op zijn positieve en bleef zo Fabien Izoird toch voor. Het mag reeds duidelijk zijn de Fransen zijn klaar voor hun belangrijkste supercross van het seizoen, de Supercross van Parijs! Oh en voor wie er nog aan moest twijfelen Cedric Soubeyras is met een prefect rapport de nieuwe “King of Stuttgart”!

Bij de SX2 piloten zagen we de eerste start van de finale afgebroken met een rode vlag, dit door een crash van Dan Houzet en Gradie Featherstone. Beide werden dan ook uitgesloten van de herstart. Een herstart die meteen getekend werd door een val van de smaakmakers van vrijdagavond. Zowel Iker Larranaga en Thomas Do gingen tegen de grond in de eerste bocht. Dit zorgde ervoor dat de weg vrij kwam te liggen voor een walk over van Dylan Walsh! De Britse Nieuw-Zeelander finishte op vrijdag vierde en walste nu op zaterdag foutloos naar de overwinning! Dit voor het Monster Energy Elf Pfeil Kawasaki duo Julien Lebeau en Nicolas Barcelo. Na de finale waarin Iker Larranaga en Thomas Do nog verdienstelijk vijfde en zesde eindigde was het tellen geblazen. Wie ging met deze resultaten nu lopen met de overal overwinning en zou dus tot “Prinz von Stuttgart” worden gekroond. Met één luttel puntje voor op Julien Lebeau (22+20) haalde Dylan Walsh (25+18), nu uitkomende voor het Diga Procross Husqvarna team, de titel van “Prinz von Stuttgart” binnen!

Uitslag Finale SX1 Stuttgart Dag 2
1. Cedric Soubeyras (FRA, SUZ), 20 Ronden
2. Fabien Izoird (FRA, HON), +0.941
3. Cole Martinez (USA, SUZ), +3.219
4. Thomas Ramette (FRA, SUZ), +4.734
5. Kyle Cunningham (USA, SUZ), +7.226
6. Adrien Escoffier (FRA, HUS), +11.060
7. Dominique Thury (GER, KTM), +12.951
8. Tyler Bowers (USA, KAW), +16.979
9. Steve Mages (USA, YAM), +28.781
10. Florent Richier (FRA, SUZ), +2 Rnd.
11. Filip Neugebauer (CZE, KAW), +3 Rnd.
Matt Goerke (USA, YAM) Gevallen in de Start
Uitslag Finale SX2 Stuttgart Dag 2
1. Dylan Walsh (GBR, HUS), 15 Ronden
2. Julien Lebeau (FRA, KAW), +5.357
3. Nicolas Barcelo (FRA, KAW), +6.856
4. Adrien Malaval (FRA, HUS), +9.784
5. Iker Larranaga (ESP, HUS), +15.887
6. Thomas Do (FRA, HON), +17.079
7. Florian Hellrigl (AUT, HUS), +18.199
8. Nico Koch (GER, KTM), +23.372
9. Prol Xurxo (ESP, KTM), +1 Rnd.
10. Lorenzo Camporese (ITA, HON), +1 Rnd.