X

Todd Waters werkt aan Amerikaanse droom

Todd Waters bij ons voornamelijk bekend na zijn passage bij ICE1 racing, heeft onlangs aan onze collega’s van MotoOnline.com.au. Te kennen gegeven dat hij komend seizoen op een privé Honda zal deelnemen aan het Lucas Oil Pro Motocross kampioenschap.

De details van dit Amerikaans avontuur moeten nog verder uitgewerkt worden, maar verwacht wordt dat Waters in April naar de states zal afzakken om zo te kunnen deelnemen tijdens de eerste wedstrijd van het Amerikaans outdoor kampioenschap op 19 mei in Hangtown. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal Waters zich in Nieuw-Zeeland verder voorbereiden, en deelnemen aan de Woodville GP en de openingswedstrijd van het Nieuw-Zeelandskampioenschap.

Waters:” Amerika is absoluut de richting die ik uit wil gaan, en mijn focus licht dan ook hoofdzakelijk ook op het AMA kampioenschap. Als privé piloot heb ik een aantal goede partners die mij steunen. Het plan is om naar daar te gaan, en het een keertje te proberen. Ik heb halverwege het seizoen beslist dat ik dit wou proberen, en er is geen weg terug. Ik blijf ook trouw aan dezelfde motorfabrikant, en ga met Honda zowel het Amerikaans MX als het Australisch SX-kampioenschap betwisten.”

Waters zal binnenkort overigens ook nog een operatie aan zijn knie ondergaan, om een gebroken knieschijf die hij opliep tijdens één van de laatste wedstrijden van het Australisch motorcross kampioenschap te laten herstellen. Ook zal hij enkele schroeven uit zijn scheenbeen laten verwijderen, zodat hij komende zomer helemaal fit richting Amerika kan afzakken.

Tekst: Dieter Jans