X

Evgeny Bobryshev kiest met Arenacross voor de weg vooruit!

Ex-GP winnaar en voormalig HRC Honda fabrieksrijder Evgeny Bobryshev vond geen geschikt MXGP team voor het nieuwe WK seizoen. Toch is Bobby niet bij de pakken blijven zitten, de snelle Rus zal immers voor RFX Suzuki uitkomen in de Brits Arenacross en de Arenacross World Tour!

 

Pas 30 is de Rus en de laatste drie jaar eindigde hij 3de, 5de en 11 in het WK. In die tijd behaalde hij ook 9 podiumplaatsen. Onverwacht besloot het officiële Honda –waarvoor Evgeny sinds 2011 reed- om zijn contract niet verlengen. Dat was een gevolg van de herstructurering die het Japanse team laat deze zomer doorvoerde.

Bobryshev werd sindsdien in verband gebracht met een mogelijk plaats bij Yamaha en ook het nieuwe BOS KTM team waarvoor Jordi Tixier rijdt. Jammer genoeg waren de beste posities binnen fabrieksteam als de top-sattelietteams dan al lang bezet. Dat zowel Suzuki -voor het eerst in drie decennia niet zal aanwezig zijn met een fabrieksteam- als het stopzetten van 24MX Honda de plaatsen nog schaarser maken, maakte de situatie des te moeilijker.

Uiteindelijk vond Evgeny een erg interessant alternatief. Bobryshev start op 6 januari namelijk in de eerste ronde van het Britse Arenacross kampioenschap met RFX Suzuki. Als teammaat van Angelo Pellegrini zal ‘Bobby’ alle vijf ronden van de Britse tournee en de drie ronden van de Arenacross World Tour rijden. Zo zien we de sympathieke Rus tweemaal dicht bij huis, in Hasselt op 3 maart en in Dusseldorf op 10 maart aan de slag.


Door zijn overeenkomst met Suzuki UK en RFX Suzuki zal Bobryshev naast de Arenacross ook het Maxxis British Championship en de Michelin MX Nationals rijden. “Ik ken Neil prince al lang want hij was in 2010 de teammanager van CAS Honda. Het wordt dus tof om opnieuw met hem samen te werken. De wedstrijden zijn in Groot-Brittannië heel anders dan de GP’s omdat alles op één dag wordt verreden maar daar kijk ik enorm naar uit! Normaal gesproken gaan we trouwens ook enkele GP’s meepikken dat is belangrijk om toch op het hoogste niveau actief te blijven.” Tegen onze collega’s van MX Vice liet Bobryshev vallen dat het op dit moment over 7 MXGP rondes gaat.

En wie zich zorgen maakt over de supercross-vaardigheden van Bobryshev herinneren we aan zijn overwinning in de SX van Hardenberg-Venray in 2011 een ook in 2010 reed hij al in de Britse Arenacross. Bovendien groeide de onstuimige ex-GP winnaar de voorbije seizoenen, onder meer dankzij Jean-Michel Bayle uit tot een completere en vloeiendere rijder dan voordien. Wordt vervolgd!

Tekst: Adam Wheeler/Tom Jacobs
Foto’s: shotbyBavo