X

Ook Jett Lawrence in 2019 naar GEICO Honda.

Eerder raakte al bekend dat de MX2 revelatie Hunter Lawrence een langetermijncontract ondertekende met GEICO Honda. Zijn broertje Jett volgt nu hetzelfde traject en zal in 2018 ook uitkomen voor het nieuwe 114 Motorsports Honda team om dan in 2019 naar de VS te verhuizen met GEICO Honda.

Van de  14-jarige Jett werd altijd beweerd dat hij misschien zelfs nog beter zou zijn dan zijn oudere broer. Ook Jett had nog een Suzuki-deal die tot 2018 en zou EMX250-serie. In een persbericht van GEICO / Factory Connection Honda werd uitgelegd dat Jett in 2019 als amateur naar de VS trekt, om dan te bepalen wanneer hij prof wordt.  Dat zou al in 2020 kunnen zijn.

“We hebben ons onderzoek gedaan en met veel mensen in zowel Australië als Europa gesproken, en ze geloven allemaal dat Jett de echte deal is“, zei  GEICO Honda manager Dan Betley. “We kijken er naar uit om zowel Hunter als Jett vanaf 2019 bij ons te hebben en om hen alles te leren over racen in Amerika.”

Het Factory Connection Honda-amateurteam – een divisie van GEICO Honda – heeft de carrière van veel toprijders gelanceerd, te beginnen met de Trey Canard-, Justin Barcia-, Eli Tomac- en Blake Wharton. Die ‘productielijn’ gaat nu verder met mannen als RJ Hampshire en Chase Sexton.

Foto: Ray Archer