X

AXUK: Cedric Soubeyras wint in Newcastle!

Het was weer een lekker chaotisch avondje in het Britse Arenacross gebeuren! Net zoals vorige week in Manchester, vonden we nu ook weer grote namen in de ‘LCQ Head-To-Head race”. Niemand minder dan meervoudig Australisch Kampioen Dan Reardon en de bad boy van het Arenacross Ashley Greedy wisten zich via deze herkansing te redden, en te verzekeren van een plaats in de finale.

In deze finale ditmaal wel, in tegenstelling tot vorig weekend, Evgeny Bobryshev! De Rus lijkt langzamerhand zijn ritme te vinden in deze aparte discipline. Eveneens in deze finale kampioenschapsleider Charles Le Francois, tweetakt man James Dunn, Hugo Basaula en de andere gebruikelijke namen als Cyril Coulon, Cedric Soubeyras en regerend kampioen Thomas Ramette.

Het was deze laatst genoemde die in de finale de holeshot wist te clinchen. Dit voor Evgeny Bobryshev en Cedric Soubeyras. De Rus in het gezelschap moest al snel inzien dat zijn tempo nog iets lager ligt als dat van de Franse toppers. Soubeyras en Ramette leken het dan ook in een duel met elkaar te gaan beslechten wie met de overwinning naar huis zou mogen gaan. Daar besliste echter enkele hooibalen anders over, of toch hun overtrek. Terwijl deze twee heren elkaar het leven zuur maakte, was in de achtergrond o.a. Cyril Coulon maar ook Dan Reardon tegen de grond gegaan. Hierdoor waren de hooiblokken overal verspreid over het parcours geraakt en van één van deze nam Thomas Ramette het overtrekje mee in het wiel. De Suzuki piloot leek daardoor danig afgeleid en liet daaropvolgend eerst de deur volledig openstaan om Cedric Soubeyras de leiding te geven, en viel even later zelf domweg om in een bocht. Weg kansen op overwinning en podium.

Cedric Soubeyras zag zo de enige tegenstand voor de overwinning wegvallen en reed zo naar de overwinning. Achter de Fro Systems piloot was er ondertussen wel het één en ander veranderd. De op de derde plaats gestarte Rus Evgeny Bobryshev had eerst een sterk rijdende Hugo Basaula en Fabien Izoird moeten voorbij laten. De donkere Portugees moest in laatste instantie ook Fabien Izoird voorbij laten voor de tweede plaats. Maar zo wist de Kawasaki piloot toch de eerste niet fransman op het podium te worden in het 2018 UK Arenacross seizoen. Knap resultaat van de jongeman die ooit nog actief was in België onder het toeziend oog van Stefan en Harry Everts. In de laatste ronden van de race profiteerde Charles LeFrancois nog van foutje van Evgeny Bobryshev om naar de vierde plaats te schuiven en de Rus op Suzuki eindigde knap vijfde.

Resultaat Main Event Newcastle Arenacross UK
1. Cedric Soubeyras – Team FRO Systems – 15 Laps
2. Fabien Izoird – Buildbase Honda – +4.839
3. Hugo Basaula – Shocktech Kawasaki – +7.079
4. Charles Le Francois – Buildbase Honda – +8.275
5. Evgeny Bobryshev – RFX Suzuki – +9.769
6. Jack Brunell – Team Green Holeshot Kawasaki – +10.735
7. James Dunn – GL12 KTM – +12.501
8. Cyrille Coulon – SR75 World Team Suzuki – +16.593
9. Ashley Greedy – Team FRO Systems – +21.731
10. Dan Reardon – JK I-Fly Yamaha Racing – +23.908
11. Luke Norris – Geartech Husqvarna – +24.344
12. Thomas Ramette – SR75 World Team Suzuki – +2 Laps

Resultaat Kampioenschap na Newcastle
1. Cedric Soubeyras – 38 ptn
2. Charles Le Francois – 38 ptn
3. Fabien Izoird – 34 ptn
4. Hugo Basaula – 30 ptn
5. Cyrille Coulon – 29 ptn
6. Jack Brunell – 25 ptn
7. Thomas Ramette – 23 ptn
8. Ashley Greedy – 18 ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven