AXUK: Opnieuw Franse dominantie in Britse Arenacross!

AXUK: Opnieuw Franse dominantie in Britse Arenacross!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een gezegde dat niet enkel klopt voor het boksen of andere gevechtssporten maar ook voor het Arenacross! De derde ronde van het Arenacross UK bracht ons naar Birmingham. Met aanwinsten Nico Aubin, die zal invallen voor de geblesseerde Angelo Pellegrini, en voormalig Europees kampioen Supercross Gradie Featherstone. Maar alsook gevestigde waarden als Thomas Ramette, Cyrille Coulon, Cedric Soubeyras, Hugo Basaula en andere…

In één van de grote arena’s en op één van de hardere ondergronden zagen we de in supercross gespecialiseerde piloten meer naar voor komen in de resultaten. Zo zagen we alreeds in de tijdskwalificatie dat Australiër Dan Reardon het voor het eerst sinds zijn aankomst in Groot-Brittannië het naar zijn zin had. Hij zette dan ook de eerste tijd neer in zijn groep en dat toch voor o.a. Cyrille Coulon, Hugo Basaula en regerend kampioen Thomas Ramette! Deze sterke prestatie zette de Australiër ook verder in de kwalificatiereeksen met tweemaal een overwinning.

Deze kwalificatiereeksen richting finale leverde echter wel problemen op voor nieuwkomers Nico Aubin en Gradie Featherstone. Beide zagen hun avond gekortwiekt door een mindere prestaties in deze heats en niet geslaagde Head-To-Head LCQ! Wie nog problemen kende in de kwalificatiereeksen was de Rus Evgeny Bobryshev en Adrien Escoffier maar beide konden hun redden door sterk te presteren in de LCQ. De Britse lieveling Ashley Greedy werd dan weer gered door de organisatie zodat deze drie samen met o.a. Dan Reardon, Thomas Ramette, Hugo Basaula, Cyrille Coulon, Cedric Soubeyras en andere in de finale mochten gaan uitmaken wie de sterkste beer van de bende was en wie een bang, bang saapjen!

Thomas Ramette herpakt zich

Bij het vallen van het hek was het alvast Thomas Ramette die zich de snelste beer toonde! Hij nam de holeshot voor zijn teamgenoot Cyrille Coulon. Deze hield de pressie op Ramette hoog maar de meervoudig arenacross kampioen kraakte niet onder de druk en reed zo naar de overwinning. Een knappe revanche op zichzelf en zijn slecht resultaat van vorig weekend! Cyrille Coulon finishte knap tweede.

Achter deze twee Fransen leek het lange tijd Cedric Soubeyras te worden die als derde zou gaan finishen. Tot hij echter iets voorbij halfweg wedstrijd wegviel. Daarmee maakte hij de weg vrij voor Fabien Izoird die de laatste plaats op het podium graag aannam. Cedric Soubeyras kwam op zijn beurt nog knap terug tot een zesde plaats, dit achter een wederom sterk rijdende Hugo Basaula op een vierde plaats en Charles Le Francois op een vijfde stek. De kersverse BOS MXGP piloot Evgeny Bobryshev eindigde op een zevende stek. Dan Reardon kon op zijn beurt dan weer zijn sterke prestaties uit de kwalificaties niet omzetten tot een goed resultaat in de finale, hij werd twaalfde en dus laatste.

Resultaat Main Event Arenacross UK Birmingham
1. Thomas Ramette – SR75 World Team Suzuki
2. Cyrille Coulon – SR75 World Team Suzuki
3. Fabien Izoird – Buildbase Honda
4. Hugo Basaula – Shocktech Kawasaki
5. Charles LeFrancois – Buildbase Honda
6. Cedric Soubeyras – Team FRO Systems
7. Evgeny Bobryshev – RFX Suzuki
8. Julien Lebeau – JK I-Fly Yamaha Racing
9. Adrien Escoffier – MVR-D St Blazey Husqvarna
10. Ashley Greedy – Team FRO Systems
11. Jack Brunell – Team Green Holeshot Kawasaki
12. Dan Reardon – JK I-Fly Yamaha Racing

Stand in het Kampioenschap na Birmingham
1. Cedric Soubeyras 52 ptn
2. Charles LeFrancois 52 ptn
3. Fabien Izoird 50 ptn
4. Cyrille Coulon 47 ptn
5. Thomas Ramette 46 ptn
6. Hugo Basaula 45 ptn
7. Jack Brunell 33 ptn
8. Dan Reardon 27 ptn
9. Ashley Greedy 27 ptn
10. Evgeny Bobryshev 26 ptn

Archief Foto: ArenacrossUK.com

Uw reacties