X

AXUK: Verrassende winnaar op eerste avond in Belfast!

Dit weekend vertoeft het Arenacross gebeuren in de SSE Arena in Belfast! Vanavond werd alvast het eerste deel van het tweeluik in Belfast betwist. Op de ietwat zachte ondergrond was het weer uitkijken naar wie zich het snelste kon aanpassen naar de omstandigheden.

Fabien Izoird haalt finale niet

In de kwalificatie maar alsook in de “Hot Lap” zagen we dat Hugo Basaula zich alvast thuis voelde op het parcours in Belfast. Hij zette steevast de snelste tijd neer. Wie zich in eerste instantie niet zo thuis voelde waren o.a. Jack Brunell en Evgeny Bobryshev. Beide kwalificeerde zich door middel van de LCQ, wie verrassend helemaal naast de kwalificatie voor de finale greep was Fabien Izoird! De man die vorige week nog het podium sierde moest zich nu tevreden stellen met een plaatsje in de tribune. Daarmee wordt het niveau van de Arenacross UK nogmaals onderstreept.

Verrassende Fransman triomfeert!

De finale begon met de holeshot van Cyrille Coulon, die nog voor de eerste bocht aan de leiding werd afgelost door zijn teamgenoot Thomas Ramette. Deze leek snel zijn ritme te hebben gevonden, en reed dan ook weg van alle concurrentie tot hij na enkele ronden een klein schuivertje maakte. Door dit schuivertje zag de naar de tweede plaats opgerukte Dan Reardon zijn kans mooi om de leiding over te nemen. De Australiër zag een gaatje en plantte daar zijn Yamaha dan ook vol overtuiging in met gevolg dat hij samen met Thomas Ramette tegen de Noord-Ierse grond ging. In deze valpartij verloor ook de derde man in wedstrijd Cyrille Coulon kostbare tijd waardoor Adrien Escoffier de leiding wist over te nemen. De Fransman Escoffier nam in eerste instantie de leiding voor de Brit Matt Bayliss, maar toen deze ook in de fout ging schoof Evgeny Bobryshev op naar plaats twee en Cyrille Coulon naar de derde stek. Cyrille Coulon haalde nog alles uit de kast om de stevige rus Bobryshev ervan te overtuigen om die tweede plaats aan hem te geven. Dat was echter tevergeefse moeite.

Achter deze drie kwam Nique Thury als derde over de finish. De Duitser uitkomend voor MVR-D St Blazey Husqvarna bleef zo voor kampioenschapsleider Cedric Soubeyras. “Soub” kende een verschrikkelijke start samen met Hugo Basaula. Beide zagen daardoor een goed resultaat al verloren gaan in de eerste seconden van de wedstrijd. Hugo Basaula eindigde tenslotte nog zevende dat achter Thomas Ramette op zes. Charles LeFrancois kende een teleurstellende main event en eindigde als elfde.

Main Event Vrijdag Belfast – Arenacross UK
1. Adrien Escoffier – MVR-D St Blazey Husqvarna
2. Evgeny Bobryshev – RFX Suzuki
3. Cyrille Coulon – SR75 World Team Suzuki
4. Nique Thury – MVR-D St Blazey Husqvarna
5. Cedric Soubeyras – Team FRO Systems
6. Thomas Ramette – SR75 World Team Suzuki
7. Hugo Basaula – Shocktech Kawasaki
8. Ashley Greedy – Team FRO Systems
9. Dan Reardon – JK I-Fly Yamaha Racing
10. Jack Brunell – Team Green Holeshot Kawasaki
11. Charles LeFrancois – Buildbase Honda
12. Matt Bayliss – Wooldridge Demolition Honda

Stand Pro Kampioenschap Arenacross UK – Na één avond in Belfast
1. Cedric Soubeyras, #3, France, Team FRO Systems, 68 points
2. Cyrille Coulon, #7, France, SR75 World Suzuki, 63
3. Thomas Ramette, #1, France, SR75 World Suzuki, 60
4. Charles Lefrancois, #225, France, Buildbase Honda, 60
5. Hugo Basaula, #8, Portugal, Shocktech Kawasaki, 60
6. Fabien Izoird, #871, France, Buildbase Honda, 50
7. Evgeny Bobryshev, #777, Russia, RFX Suzuki, 44
8. Adrien Escoffier, #5, France, MVR-D St Blazey Husqvarna, 43
9. Jack Brunell, #6, GB, Team Green Holeshot Kawasaki, 42
10. Ashley Greedy, #33, GB, Team FRO Systems, 38