Charles LeFrancois pakt overwinning in Manchester!

Charles LeFrancois pakt overwinning in Manchester!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen zaterdagavond werd in de prachtige Manchester Arena het startshot gegeven voor het Britse Arenacross kampioenschap! De zaal liep goed vol voor namen als Cedric Soubeyras, Evgeny Bobryshev, Dan Reardon, Cyril Coulon, onze eigen Mike Kras en regerend Arenacross kampioen Thomas Ramette.

Net zoals in het enorm competitieve Duitse supercross kampioenschap, zagen we in dit Britse Arenacross kampioenschap al enkele verrassingen voor het beginnen van de finale! Zo moesten de twee supercross specialisten Cedric Soubeyras en Thomas Ramette zich via de LCQ-Head-To-Head race plaatsen voor de finale. Gelukkig slaagde beide daarin, wie zich niet kon plaatsen voor de finale was Evgeny Bobryshev. Mike Kras haalde de finale ook niet, hij kwam in de Head-To-Head LCQ de iets sterkere Adam Chadfield tegen.

In deze finale met namen als Dan Reardon, Cyril Coulon, Fabien Izoird, Adam Chadfield, Adrien Escoffier, Elliot Banks-Browne en andere was het de Fransman Charles LeFrancois die de kopstart nam. Hij werd al snel gevolgd door het Suzuki duo Cyril Coulon en Thomas Ramette. Voor die andere favorieten zoals Dan Reardon en Cedric Soubeyras begon de wedstrijd minder goed. De Australiër kwam al snel in aanraking met een concurrent waardoor hij zijn redelijke start volledig teniet zag gedaan worden. Cedric Soubeyras dan weer moest aan het werk na een slechte start.

Terwijl vooraan de Franse Buildbase Honda piloot Charles LeFrancois autoritair naar de overwinning reed, kregen we achter hem een duel tussen de twee teammaats. Thomas Ramette legde zijn Suzuki makker Cyrille Coulon het vuur aan de schenen, maar deze wou op zijn beurt van geen wijken weten. Hierdoor reden beide heren dan ook solide naar een podiumplaats. Een sterk begin van het kampioenschap, achter hen was Cedric Soubeyras bezig met het redden van zijn kampioenschap. De Franse SX-Tour kampioen die enige eer te verdedigen heeft als we praten over indoor motorcross, knokte zich een weg naar voor en zette zijn Fro Systems motor nog knap op een vierde stek neer, dat voor Fabien Izoird. Hiermee werden de eerste vijf plaatsen, en met Adrien Escoffier zelfs de eerste zes plaatsen in deze eerste main event van het Britse Arenacross kampioenschap bemand door Franse specialisten van het spectaculairder werk. Beste Brit werd Jack Brunnell op de zevende plaats.

Resultaat Main Event – AX Manchester
1. Charles LeFrancois – Buildbase Honda
2. Cyrille Coulon – SR75 World Team Suzuki
3. Thomas Ramette – SR75 World Team Suzuki
4. Cedric Soubeyras – Team FRO Systems
5. Fabien Izoird – Buildbase Honda
6. Adrien Escoffier – MVR-D St Blazey Husqvarna
7. Jack Brunnell – Team Green Holeshot Kawasaki
8. Hugo Basaula – Shocktech Kawasaki
9. Adam Chatfield – Team Green Holeshot Kawasaki
10. Dan Reardon – JK I-Fly Yamaha Racing
11. Elliott Banks Browne – Geartech Husqvarna
12. Ashley Greedy – Team FRO Systems

Uw reacties

Ook te lezen