X

AMA: Christian Craig valt in bij HRC Honda!

Nu zowel Ken Roczen als Cole Seely buiten strijd zijn met blessures kondigde Team Honda HRC vandaag aan dat Christian Craig (GEICO Honda) zal invallen. Craig zal tijdens de Atlanta Supercross van dit weekend en Daytona Supercross van volgende week de enige fabrieksrijder op de CRF450R zijn.

Na een veelbelovende start van het AMA Supercross-seizoen werd Team Honda HRC geteisterd door blessures. Roczen liep tijdens de wedstrijd van San Diego blessures op aan zijn rechterhand. Daarvoor had Roczen drie podiumplaatsen in de eerste vijf rondes behaald. Seely lag tweede in het kampioenschap toen hij zijn bekken en heiligbeen brak tijdens de Tampa-ronde van afgelopen weekend.

Ken Roczen boekt vooruitgang bij zijn herstel. Op dinsdag 27 februari bezocht de Duitser zijn plaatselijke arts voor zijn eerste vervolgafspraak sinds Dr. Viola hem op 16 februari opereerde. De hechtingen  van alle vijf van Roczens incisies werden verwijderd en er  werd een bijkomende röntgenfoto gemaakt. Ken draagt ​​nog steeds een beugel en heeft nog een controle voor de boeg over  drie weken. Roczen is echter optimistisch voor de toekomst en richt zijn blik op de start van de AMA Pro Nationals, die op 19 mei beginnen in Hangtown.

Teamgenoot Cole Seely verblijft nog steeds in het St. Joseph’s Hospital in Tampa, maar hoopt tegen het einde van de week te worden ontslagen. Op dat moment keert hij terug naar zijn tijdelijke huis in Claremont, Florida, waar hij zal blijven tot zijn vervolgafspraak.

Het wordt de vierde keer dat Craig als invaller voor het Amerikaanse Honda fabrieksteam wordt opgetrommeld. Als Team Honda HRC-rijder haalde hij vorig jaar  een paar elfde plaatsen in de AMA Supercross-rondes van Salt Lake City en Las Vegas en eindigde hij als elfde in de AMA Pro Nationals. In oktober reed hij ook al voor HRC Honda tijdens de Monster Energy Cup in Las Vegas.

Christian Craig: “Ik ben heel blij dat ik de komende weekends op de CRF450R kan rijden, maar ik ben ook erg teleurgesteld door wat Cole en Ken is overkomen,” zei Craig. “Cole en ik trainen en rijden samen.  Daarom raakte het me wel om hem zo’n pijn te  zien lijden. Ik werkte vorig jaar al de hele zomer en tijdens enkeles upercrossrondes voor het teamr, dus we kennen elkaar goed. Ik heb ook een idee van welke afstelling ik voor de motor verkies. We gaan nog een paar dagen testen voordat we dit weekend naar Atlanta gaan. Ik ben dankbaar voor deze kans en hoop dat Cole en ik snel weer onze normale routine hervinden. “

“Omdat Christian al een Honda-rijder was en vorig jaar veel op onze motor reed, was het voor ons het meest logisch om hem over te hevelen naar de 450-klasse”, legt Team Honda HRC Manager Erik Kehoe uit. “Hij heeft de snelheid en het talent om solide resultaten neer te zetten, daarom kijken we er naar uit om weer met hem samen te werken. Dit is één van de vele voordelen van onze geweldige samenwerking met GEICO Honda. We waarderen het dan ook enorm dat we zo snel met Christian aan de slag kunnen. “

Na de Daytona Supercross, zal Team Honda HRC een beslissing nemen over welke  rijder voor de volgende ronden wordt ingezet.