X

AXUK: Soubeyras wint in super spannende finale event de titel!

In het SSE stadion in Wembley te Londen was de grote vraag die op ieders lippen brandde, wie wordt de nieuwe Arenacross UK kampioen?! Wordt het voor de vierde maal Thomas Ramette, of schudde Cedric Soubeyras het rugzakje van met “ik win geen AXUK titels” eindelijk van de rug?!

Het duo kemphanen die elkaar in 2016 tijdens een super spannende titelstrijd nog letterlijk elkaars benen van onder het lichaam wilden rijden, zagen elkaar nu twee jaar later opnieuw op dezelfde plaats en met dezelfde inzet in de ogen. En met slechts drie punten tussen beide kon het wel eens een boeltje worden!

Maar een boeltje werd het niet! We kregen wederom sport van hoog niveau. In de heats kwalificeerden beide piloten zich moeiteloos rechtstreeks voor de finale. Wie zich niet rechtstreeks kon kwalificeren was onze landgenoot Jens Getteman. Eén uitzondering met vorige week echter was dat de Belg wel goed genoeg en snel genoeg was om zich te plaatsen voor de reddingsboei van de Head-To-Head LCQ daarin vond hij ook nog namen terug als Jack Brunell, Matt Bayliss, Luke Norris, Adrien Escoffier…

De LCQ overleefde onze laaglander niet, maar z’n evolutie stemt ons alvast enthousiast voor de wedstrijd in Hasselt!

Australiër Dan Reardon heeft eindelijk succesje binnen!

In deze finale zagen we dat de Australiër Dan Reardon het beste voor het laatste had bewaard. De veelvoudig Australisch supercrosskampioen kende tot in Londen geen succes, maar wist nu in deze finale wel te winnen! Dit voor de kemphanen Thomas Ramette en Cedric Soubeyras. Deze twee punten waren helaas voor de SR75 World Suzuki Fransman niet voldoende om zijn vierde Arenacross titel te behalen. Zeker in de wetenschap dat “Souby” in de hotlap nog vier extra punten scoorde en daarmee zijn voorsprong van drie naar zeven punten zag uitgebouwd. Een broodnodige uitbouw voor het behalen van het kampioenschap!

Het kampioenschap eindigt dan ook met Cedric Soubeyras als Arenacross UK kampioen, met slechts drie punten voorsprong op Thomas Ramette! Van een schitterend en close kampioenschap gesproken! Als derde in het kampioenschap mag Charles LeFrancois mee op het podium!

Bij de Pro Lites ging de titel naar Joe Clayton, die al meermaals zichzelf kon plaatsen in de Pro event en daarmee ook liet zien dat hij zeer snel is op zijn 250F Kawasaki! Het kampioenschap in de Supermini klasse was dan weer een kolfje naar de hand van Seb Tortelli’ pupil Carl Osterman.

Resultaat Main Event Wembley Londen – Pro Arenacross UK
1. Dan Reardon, 40 punten
2. Thomas Ramette, 36
3. Cedric Soubeyras, 32
4. Fabien Izoird, 30
5. Adam Chatfield, 28
6. Charles Lefrancois, 26

Resultaat Overal Wembley Londen – Pro Arenacross UK
1. Dan Reardon, 42 points
2. Thomas Ramette, 36
3. Cedric Soubeyras, 36
4. Charles Lefrancois, 32
5. Fabien Izoird, 30
6. Adam Chatfield, 28

Resultaat kampioenschap Pro Arenacross UK
1. Cedric Soubeyras, 142 punten
2. Thomas Ramette, 139
3. Charles Lefrancois, 115
4. Fabien Izoird, 111
5. Dan Reardon, 107
6. Adrien Escoffier, 89
7. Cyrille Coulon, 77
8. Hugo Basaula, 73
9. Adam Chatefield, 66
10. Jack Brunell, 51