X

Dieter Vromans is gene gewone!

Dat een MX2 rijder -allez tegenwoordig een 250 dus- alle grote mannen klopt, is hoogst uitzonderlijk. Zeker als die rijder zijn exploot al meteen neerzet in de eerste wedstrijd in lange tijd. We hebben het natuurlijk over Dieter Vromans (BeTeMo) die gisteren tijdens de VLM openingswedstrijd in Helchteren zowel de MX2 eindstand als de tweede manche algemeen won!

De 25-jarige Vromans maakte het al vaker de 450s lastig maar zijn overwinning aan de Europarklaan was toch een grote verrassing. Hoewel Dieter ’s morgens al liet zien dat hij de snelheid had om de besten het vuur aan de schenen te leggen.  De zoon van Remi Vromans was maar liefst 2 seconden sneller dan Roy Silliën en  2,3 seconden dan kersvers teamgenoot Jens Van Meer, respectievelijk tweede en derde in de tijdstraining.

Dieter Vromans: “De eerste manche was ik best goed weg. Ik moet ongeveer achtste geweest zijn. Dan was ik wat te wild, wat wil je de eerste wedstrijd van het seizoen! In de eerste ronden kon ik goed opgeschoven maar er zat nog wat vorst in de grond en ik ben twee keer onderuit gegaan. Daarna had ik last van pijnlijke armen waarop ik gewoon de reeks netjes heb uitgereden.” De opener leverde Vromans een 11de plaats algemeen op, hij werd nog wel 2de in de MX2 na de verrassende Oostenrijker Michael Kratzer.

T-shirt als geluksbrenger

De laatste wedstrijd van Dieter dateerde al van eind juni in Genk waar hij zijn knie blesseerde. Vromans heeft wel een prima winter achter de rug. Gesteund door motorcoach Sven Breugelmans en conditietrainer David Cools legde hij de voorbije maanden een uitstekende basis. “Mijn start in de tweede manche was nog beter. Ik kon direct naar drie opschuiven. Toen Grobben ten val kwam, kon ik de leiding overpakken. Hij is nog tot in mijn wiel gekomen, maar ik kon hem afhouden. Eerlijk gezegd weet ik niet of hij nog alles heeft gegeven toch is het altijd leuk om de overwinning naar huis te gaan!”

De 250 motoren waren in Helchteren niet meteen benadeeld door de korte bochtjes in combinatie met de diepe sporen in de bochten. Of was er toch nog een andere mogelijke verklaring voor het sterke optreden van Vromans? Omstaanders hadden het over een magisch Vromans familie T-shirt. “Brengt altijd geluk. Als onzen Dieter dat aan heeft, rijdt hij goed. Wat zeg ik, dan wint hij!”
De BeTeMo piloot moet er zelf mee lachen. “Mijn doel is om dit jaar de Inters MX2 titel bij VLM te pakken en ook om vooraan te kunnen meedraaien tussen de 450 rijders.”

Foto’s: Plan-B