Lacapelle Marival: laatste generale repetitie!

Lacapelle Marival: laatste generale repetitie!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Internationale wedstrijd van Lacapelle Marival dit weekend wordt een meer dan interessante test! Op slechts twee weken van de eerste MXGP in Argentinië is dit de laatste grote test. Met meer dan gewone belangstelling wordt  het ook uitkijken naar het 2018 racedebuut van Clément Desalle.

De club van Lacapelle Marival in Frankrijk (50 km ten zuiden van Brive) mag komende zondag een topaffiche aankondigen met veel fabrieksteams en toprijders. Clément Desalle, drievoudig winnaar in Lacapelle, trekt er zijn seizoen op gang. Ook vorig jaar won de MX Panda de Franse klassieker. Om dat exploot te herhalen zal de snelle Belg wel kleppers als Gautier Paulin en Max Anstie (Husqvarna Ice One), Arnaud Tonus, Shaun Simpson en Jeremy Seewer (Wilvo Yamaha) en het KTM fabrieks duo Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff achter zich moeten laten.

Coldenhoff en Herlings schouder aan schouder op het podium in Hawkstone.

Met name Herlings én Coldenhoff lieten in Hawkstone Park een verpletterende indruk na. Jeffrey zit dan ook vol vertrouwen: “Ik voelde me erg goed in Hawkstone Park hoewel het weer er echt slecht was. Lacapelle wordt de laatste wedstrijd voor Argentinië, het is al lang geleden dat ik daar nog heb gereden daarom kijk ik er extra naar uit.” In 2009 reed ‘The Bullit’ nog een EMX250 ronde in Lacapelle-Marival. Vppr Coldenhoff werd Hawkstone een keerpunt. Hij pakte drie holeshots en werd drie keer tweede na Herlings.

Na een lastig begin in Sardinië biedt komend weekend nieuwe kansen voor Shaun Simpson (winnaar in de Franse opener in 2015) en Jeremy Seewer (tweede vorig jaar in de MX2 klasse) en Arnaud Tonus. Ook voor Kevin Strijbos wordt dit weekend zijn eerste race van het seizoen. Na zijn sleutelbeenbreuk miste de Standing Construct KTM rijder wat uren op de motor maar gelukkig is Kevin meestal de rijder die snel in vorm is.

Kevin Strijbos komend weekend voor het eerst in actie in Frankrijk

Naast het vele internationale geweld komen ook (bijna) alle Franse toppers in actie van Jordi Tixier (vorig jaar tweede in Lacapelle) tot Xavier Boog, Valentin Teillet over Nicolas Aubin en Maxime Desprey. Van Belgische zijde pikken ook veteraan Ken De Dycker en streekgenoot Damon Graulus deze prestigieuze opener mee. Voor Damon wordt het zijn debuut voor JPM Suzuki, één van de topteams in de internationale Franse wedstrijden.

Jonass als topfavoriet in MX2

In de MX2 is Pauls Jonass dan wel de favoriet, maar in Frankrijk staat een ontzettend sterk deelnemersveld aan de start. Jonass zal in Lacapelle-Marival weer in de clinch gaan met Thomas Kjer Olsen. Daarnaast wordt het ook uitkijken naar Hunter Lawrence en Bas Vaessen (Honda 114 Motorsports), het voltallige Kemea Yamaha team, F&H Kawasaki met Jed Beaton, Adam Sterry en Ruben Fernandez, Bud Racing Kawasaki en een pak jonge Frenchies: Mathys Boisrame, Zach Pichon, Brian Moreau, Pierre Goupillon, Arnaud Aubin, Tom Vialle, Scotty Verhaeghe en David Herbreteau.

Foto’s: Ray Archer, P. Haudiquert, Red Sand

 

 

 

 

Uw reacties