X

Ook Tim Gajser mist openings GP!

Zowel Tim Gajser als Brian Bogers van Team HRC  Honda zullen de openingsrace van het 2018 MXGP-seizoen 2018 missen. Gajser liep een kaakblessure op in de laatste ronde van de ‘Internazionali d’Italia’ in Mantova afgelopen zondag. Teamgenoot Brian Bogers is nog steeds niet helemaal hersteld. Hierdoor zal  Calvin Vlaanderen in Neuquén de enige officiële Honda fabrieksrijder zijn.

Na een succesvolle operatie in Mantova op zondagavond verliet Gajser de volgende dag het ziekenhuis uit en werd via een ambulance naar Slovenië vervoerd. Daar volgde nog een chirurgische ingreep  – uitgevoerd door kaakchirurgspecialist Dr. Grošeta van Maribor Ziekenhuis – om de gebroken kaak verder te stabiliseren.

Met een hersteltijd van naar schatting drie weken en een verplichte rustperiode voor de tweevoudige wereldkampioen, zal Gajser zich richten op een mogelijke terugkeer in de MXGP of Europe in Valkenswaard.

Tim Gajser: “Alles bij elkaar genomen, kan ik zeggen dat ik veel geluk heb gehad. Ik gleed met mijn rechterbeen weg voordat ik een sprong maakte waardoor ik per ongeluk het gas opende. Dat is de reden waarom ik te ver sprong. Ik landde eigenlijk aan de basis van de volgende sprong en sloeg hard op mijn stuur. Ik wil echter de positieve kant bekijken omdat het veel erger had kunnen zijn, en ik kom eerder terug dan voorzien. Ik wil graag de artsen en medische staf bedanken die voor mij hebben gezorgd, het team dat aan mijn zijde stond, de fans en iedereen die zich ernstig zorgen maakte over mijn welzijn. Ik krijg binnenkort terug een glimlach op mijn gezicht – en hopelijk zal het ook een mooie look worden!”

Marcus Pereira de Freitas, HRC General Manager – MXGP
“Allereerst zijn we blij dat Tim zijn lichaam niet ernstig heeft verwond, omdat het nogal een enge crash was! Het doel is nu om ervoor te zorgen dat hij weer volledig fit is voordat hij weer op de moto stapt, maar het ziet er naar uit dat het deze keer niet te lang zal duren. We kunnen niet wachten om hem er weer bij te hebben en we wensen hem een ​​spoedig herstel. Gajser is een echte krijger, hij zal dus sterker dan ooit zijn.”

Foto’s: Bavo