X

Preview VLM Lommel

Na het geslaagde openingsweekend in Helchteren zijn de sterke mannen achter BeTeMo, Frans De Proost en Vic Hendrickx, vastberaden om die lijn door te trekken. De tweede VLM wedstrijd telt nog niet mee voor het kampioenschap maar Lommel mag, of liever moét, zeker een klassieker genoemd worden!

Over de weersomstandigheden voor Lommel kunnen we erg kort zijn. Nee, het wordt geen korte-broeken of- topjesweer. De zonnecrème mag ook thuis biijven. We hebben er echter wel het volste vertrouwen in dat de Limburgse zandbak er in optima forma zal bij liggen. Bij BeTeMo hebben ze immers al voor hetere vuren gestaan. Zo wordt vanavond de baan gevlakt, waar nodig zullen de natte plekken worden opgevuld met droog zand. Zowel op zaterdag als zondag mogen de rijders dus een perfecte omloop verwachten.

Special guest: Keeno

Sportief wordt het in Lommel sowieso interessant. De spreekwoordelijk knuppel in het hoenderhok komt van niemand minder dan Ken De Dycker. De gepensioneerde GP rijder liet in Le Touquet én in de eerste manche in Lacapelle zien dat hij nog altijd prima weet waar het gas staat. Na zijn eerste positieve wedstrijdresultaten en een goede stage in Spanje is Keeno dan ook één van dé favorieten voor Lommel. Zeker aangezien de Heeserbergen een omloop is waarmee hij goed vertrouwd is.

Eenvraagteken(tje) is dan wel in hoe ver Ken -die niet startte in de tweede manche in Lacapelle- nog last heeft van het zieke gevoel waarmee hij van Frankrijk terug kwam. Ook de terugkerende Cédric Grobben liet vorig weekend al zien dat hij helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. Voor Dietger Damiaens biedt Lommel een nieuwe kans voor zijn eerste podium van het seizoen. BeTeMo trio Dieter Vromans, Jens Van Meer en Wouter Van Massenhoven wil niet liever dan de positieve lijn van Helchteren doortrekken.  Maar ook mannen als Steven De Beuckelaer, Kristof Salaets en Jelle Grade toonden al dat ze de afgelopen maanden niet in een winterslaap hebben doorgebracht!

Net zoals vorige week is het nog even afwachten welke gastrijders in Lommel hun opwachting maken. Het staat wel al vast dat MC Mikkola opnieuw aan de start staat met Roy Silliën, Jérome Benonit en Mattéo Puffet. Kortom wie zin heeft in een geanimeerde topwedstrijd in eigen streek zakt dit weekend af naar Lommel!

GPS-adres:  Marie Curiestraat 3920 Lommel

Inkom: €13 (voor twee dagen cross!)

Voornaamste deelnemers MX1: Ken De Dycker, Cedric Grobben, Dietger Damiaens, Jens Van Meer, Kenny Janssens, Wouter Van Massenhoven, Kristof Salaets, Greg Smets

Foto’s: Plan-B, NPM Photographie