Take 5 Freek van der Vlist.

Take 5 Freek van der Vlist.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na twee seizoenen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 keert Freek van der Vlist in 2018 terug in het EMX250. Het afgelopen seizoen werd de crosser uit Apeldoorn geplaagd door blessures. Wij kijken terug op het seizoen met CreyMert Racing en kijken naar de overstap naar Carglass Honda Racing.

MXMag: 1. Hoe kijk jij terug op 2017.
FvdV:
“Het Grand Prix seizoen begon goed in Indonesie. Mijn eerste GP overzee wist ik tiende te worden, geen verkeerd begin denk ik. Al waren het natuurlijk aparte omstandigheden! Daarna ging het wat moeizaam maar wel beter en beter. Toen ik het idee had de problemen opgelost te hebben ging het mis in Lichtenvoorde. Er ging ‘slechts’ een GP verloren maar in Lommel ging het opnieuw mis. Domme pech, ik val door een fout van een andere crosser en val ik precies weer op mijn schouder. Mijn seizoen was over en dat is toch een teleurstelling, ik heb in 2017 niet kunnen laten zien waar ik toe in staat ben.”

MXMag: Van het WK ga jij ‘terug’ naar de EMX. Waarom deze overstap?
FvdV:
“Later en eerlijk zijn om opnieuw een GP seizoen doen is heel erg duur! Ik kreeg een mooie aanbieding van Honda en die gesprekken waren heel positief. Ik dacht waarom niet, waarom zou ik niet voor een heel goed resultaat kunnen gaan in het EMX250. Natuurlijk is de GP het hoogste maar deze aanbieding van Honda en Carglass kan ik niet laten lopen. Ik kijk er heel erg naar uit!”

MXMag: Hoe bevalt jou nieuwe team?
FvdV:
De eerste kennismaking is heel positief. De motoren hebben wat vertraging gehad maar met de CR450F hebben wij toch kunnen rijden. De begeleiding is goed, zowel fysiek als mentaal krijg ik veel steun en begeleiding. Ik voel mijzelf er goed bij en ik ben dan ook zeer tevreden!”

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2018 eruit?
FvdV:
“Het Europees Kampioenschap 250 is natuurlijk het belangrijkste gecombineerd met de KNMV Dutch Masters of Motocross. Daarnaast hoop ik nog enkele Grand Prix aan de start te kunnen verschijnen zoals Valkenswaard en Teutschental. Voor de eerste DMofMX rij ik waarschijnlijk in Lacappele Marival, Gemert en Boekel.”

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2018, wanneer is dit seizoen geslaagd?
FvdV:
“Vooral het maximale uit mezelf te halen en goed te scoren in het EMX250 en de DMofMX. In 2017 ben ik vijfde geworden, misschien was een derde plaats mogelijk geweest maar tijdens de finale raakte ik dus geblesseerd. In 2018 hoop ik op een top drie klassering.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen

Uw reacties