X

Take 5 Rick Elzinga.

Ook in 2018 zal Rick Elzinga voor Yamaha actief zijn in het Europees Kampioenschap 125cc. De crosser uit Zenderen gaat beginnen aan zijn derde seizoen op de YZ125, wij spraken met hem over 2017 en kijken vooruit naar het komende en seizoen en zelfs al naar 2019!

MXMag: Hoe kijk jij terug op 2017.
RE: Het was een beetje een ongeluksjaar! Doordat ik te snel was gegroeid liep ik een langdurige blessure op! Daarnaast ook nog verschillende tegenvallers waardoor ik niet heb kunnen laten zien wat ik kan…

MXMag: Jij maakt in 2018 deel uit van de MXGP Rookies, hoe bevalt deze samenwerking?
RE: Het heet vanaf dit jaar geen MXGP Rookies meer. De samenwerking verloopt goed. Het is soms een beetje lastig omdat ik ook voor een Frans team rijdt. Het vraagt soms even wat tijd en inspanning om de neuzen dezelfde kant op te krijgen maar dat is keer op keer nog gelukt.

MXMag: Vanaf vorig jaar maak jij deel uit van MJC Yamaha, een Frans team. Hoe verloopt de samenwerking?
RE: Dit wordt alweer mijn derde seizoen bij Team MJC! Het is een heel erg fijn team met een familie gevoel. Ik voel mezelf er dan ook erg thuis en kan met iedereen goed opschieten! Heel blij dat ik hier onderdak heb gekregen dankzij de steun van Yamaha en ook mijn ouders zijn hier erg gelukkig mee.

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2018 eruit?
RE: Alle pijlen worden gericht op het Europees Kampioenschap 125cc. Daarnaast zal ik ook het volledige Franse Kampioenschap 125cc rijden. Wanneer de kalender het toe laat zal ik de KNMV Dutch Masters of Motocross en het KNMV Open Nederlands Kampioenschap ook rijden maar zeker geen volledig kampioenschap.

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2018, wanneer is dit seizoen geslaagd?
RE: Wanneer ik blessure vrij blijf is het al geslaagd maar als het om prestaties gaat hoop ik toch regelmatig op het podium te staan in het EMX125. Dit jaar sterk afronden en dan op naar de 250F in 2019.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha