TBT: Barragan en Searle winnen in Mantova.

TBT: Barragan en Searle winnen in Mantova.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het is #ThrowBackThursday wij gaan vandaag terug naar 8 februari 2008. De kwalificatie wedstrijden in het Italiaanse Mantova zijn gewonnen door Jonathan Barragan (MX1) en Tommy Searle (MX2). Barragan (foto) reed de gehele wedstrijd aan de leiding en KTM-collega Searle volgt dit voorbeeld in de MX2 wedstrijd. Mike Kras rijdt bijzonder sterk, hij wordt heel knap zesde! Marc de Reuver en Bas Verhoeven plaatsen zich ook probleemloos voor de wedstrijden van zondagmiddag.

In de kwalificatiewedstrijd neemt Barragan de beste start voor Josh Coppins, Steve Ramon en Bas Verhoeven. Ken de Dycker gaat in de eerst bocht onderuit en hij neemt Marc de Reuver mee die later voor wat hechtingen naar het ziekenhuis moet. Ramon komt snel naar de tweede plek op de voet gevolgd door David Philippaerts op de Rinaldi-Yamaha. Het trio aan de leiding ontloopt elkaar nauwelijks maar er wordt niet meer van positie gewisseld. Coppins wordt vierde voor Tanel Leok, De Reuver rijdt een inhaalrace en wordt elfde op de dertiende plek gevold door Bas Verhoeven.
Searle neemt dus de beste MX2 start gevolgd door Gautier Paulin, Rui Goncalves, Tyla Rattray en Kras! Paulin volgt de Brit aan de leiding op de voet maar een aanval inzette kan hij niet. Dat doet Rattray ruim in de tweedehelft van de wedstrijd wel bij Goncalves en met succes, ‘Styla’ wordt derde voor de Portugees en Shaun Simpson die ook op een KTM rijdt. Kras, rijdend in het Nestaan JUMBO Team, wordt heel erg knap zesde!

MX1:
1 Jonathan Barragan E KTM
2 Steve Ramon B Suzuki
3 David Philippaerts I Yamaha
4 Josh Coppins N-Z Yamaha
5 Tanel Leok Est Kawasaki
6 Clement Desalle B Suzuki
7 Maxi Nagl D KTM
8 Alex Salvini I Suzuki
9 Sebastien Pourcel F Kawasaki
10 Manuel Priem B Kawasaki
11 Marc de Reuver NL Honda
13 Bas Verhoeven NL Kawasaki
DNF Kevin Strijbos B Kawasaki

MX2:
1 Tommy Searle GB KTM
2 Gautier Paulin F Kawasaki
3 Tyla Rattray Z-A KTM
4 Rui Goncalves Por KTM
5 Shaun Simpson GB KTM
6 Mike Kras NL Honda
7 Martin Barr Ier Yamaha
8 Jeremy Vanhorebeek B KTM
9 Pascal Leuret F Suzuki
10 Angelo Pellegrini I KTM
15 Joel Roelants B KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ray Archer

Uw reacties