X

TBT: De volgende serie blessures in de USA.

Het is <strong>#ThrowBackThursday</strong> wij gaan vandaag terug naar 1 februari 2002. Waarom weet niemand maar dit seizoen zijn er bijzonder veel geblesseerde rijders! Na Chad Reed, Steve Lamson en Bobby Bonds zijn nu ook Tyler Evans, Tim Ferry en Mik Craig geblesseerd geraakt.

De tweede wedstrijd op Husqvarna, als vervanger van Lamson, is slecht verlopen voor Evans. Op het wasbord ging hij onderuit en brak hij zijn sleutelbeen. Suzuki-rijder Craig ging tijdens de vrijdag training onderuit en hij brak zijn voet. Hij heeft niets gebroken maar ook Ferry zien wij dit weekend niet in actie. Hij ging tijdens zijn halve finale in Phoenix onderuit en liep een gekneusde long op. De eerste wedstrijd in Anaheim moest de Yamaha-rijder ook al missen door een blessure.
De toestand van zowel Bonds als Justin Smith zijn momenteel stabiel. Voor beide rijders is het niet duidelijk of ze blijvend letsel over houden aan hun blessures.

Er is ook nog goed nieuws uit de USA dankzij David Pingree. De KTM-rijder ging in Phoenix zwaar onderuit. Zijn machine brak zelfs in twee stukken maar ‘Ping’ kan dit weekend gewoon aan de start verschijnen in Anaheim.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Onbekend