X

VLM: Dubbelslag voor Grobben in Lommel

Na zijn eindzege vorig week drukte Cedric Grobben opnieuw zijn stempel op de wedstrijd. In beide manches was hij de sterkste. Een regelmatige Dietger Damiaens (3-4) mocht als tweede mee op het podium, voor Jens Van Meer (4-3). Ken De Dycker was de pechvogel van de dag. Na een tweede plaats in de opener moest hij voortijdig aan de kant met een kapot wiel.

Van start tot finish ging Cedric Grobben aan de leiding in de eerste manche van de VLM cross te Lommel. De Volvo Trucks Paesen rijder was op kop weg en gaf de leiding niet meer af! Grobben leidde elke ronde en kwam met 2 seconden bonus op Ken De Dycker over de meet, Dietger Damiaens was derde.

Moeilijke omstandigheden ‘s morgens door de vrieskou en ook de eerste race werd in zonnig maar koud weer afgewerkt. Grobben liet het alvast niet aan zijn hart komen. Over de 21 minuten plus één ronde stak Cedric er bovenuit. Hij zette ook de snelste ronde in koers neer. Favoriet en polesitter Ken De Dycker maakte dan weer indruk met een knappe inhaalrace. Vanop de 10de plaats zette hij stevig door en reed zo na drie ronden naar de tweede plaats. Damiaens volgde op ruime afstand als derde.

Dietger Damiaens zag zijn regelmaat beloond met een tweede plaats in de eindstand.

Knap werk van Glenn Bielen in de MX2. Bielen was goed mee gestart en hield de Oostenrijker Kratzer van zich af. Bryan Engelen strandde als derde MX2’er -allez 250 rijder bedoelen we- op een zucht van Kratzer. Rob Konings die ‘s morgens de rapste 250 rijder was, kwam als vierde over de meet voor de onverslijtbare Sven Breugelmans.

Grobben wint geanimeerde tweede reeks

In de eerste manche lag de omloop er erg snel en naar Lommelse normen vlak als een biljarttafel bij. De Dycker was nù wel goed weg en stormde naar de kop. Lang duurde het feestje niet voor Keeno want al snel merkte hij dat er iets mis was met zijn wiel. Uiteindelijk bleek het voorwiel kapot en zat er niets anders op dan de op te geven in de derde ronde. Zo nam Jens Van Meer het commando over. Twee ronden lang maakte de BeTeMo rijder met nummer 27 het mooie weer dan was het de beurt aan kopstarter Grobben die zich goed had hersteld na een vroege fout. Grobben legde de pees er op en sloeg zo een kloof(je) op  Van Meer.

Dé man van de slotfase was echter Wouter Van Massenhoven die zijn turbodiesel op volle toeren liet draaien. Van Massenhoven zette met drie ronden te gaan bijna zijn snelste ronde neer. Zo kwam Wouter naar de tweede plaats, maar teamgenoot Van Meer perste er nog een slotoffensief uit. Jens was terug bij de les en een super rap laatste rondje bracht hem tot vlakbij Van Massenhoven. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een derde plaats maar de Beersenaar pakte wel zijn eerste podium van het seizoen.

Op zijn beurt werd Jens trouwens opgejaagd door BMB MX1 kampioen Dietger Damiaens! Op die manier zaten niet alleen de eerste vier binnen de vijf seconden, slechts enkele tellen verder zat Greg Smets die vijfde werd. Jelle Grade zette nu zijn beste resultaat van de dag neer met een keurige 6de plaats. Breugelmans bewees zijn klasse met de zege in de 250 én 7de algemeen voor Konings en Engelen. Meteen kon ‘den Breugel’ de organiserende club ook de eindzege in de MX2 schenken voor Rob Konings en Bryan Engelen.

Alle resultaten hier

Inters 250/500 Race 1
1. Cedric Grobben
2. Ken De Dycker
3. Dietger Damiaens
4. Greg Smets
5. Jens Van Meer
6. Roy Sillien
7. Kristof Salaets
8. Glenn Bielen
9. Michael Kratzer
10. Wouter Van Massenhoven
11. Bryan Engelen
12. Rob Konings
13. Sven Breugelmans
14. Jerome Benonit
15. Frederik Daenen
16. Martijn Vermijl
17. Jelle Grade
18. Dieter Vromans
19. David Foguenne
20. Brent Aerden

Inters 250/500 Race 2
1. Cedric Grobben
2. Wouter Van Massenhoven
3. Jens Van Meer
4. Dietger Damiaens
5. Greg Smets
6. Jelle Grade
7. Sven Breugelmans
8. Rob Konings
9. Bryan Engelen
10. Kevin Van Geldrop
11. Frederik Daenen
12.Jerome Benonit
13. Kristof Salaets
14. Michael Kratzer
15. Kevin Vangenechten
16. Sven Wouters
17. Martijn Vermijl
18. Brent Aerden
19. David Foguenne
20. Arno Van Mieghem

Inters 500 eindstand
1. Cedric Grobben 50
2. Dietger Damiaens  38
3. Jens Van Meer 36
4. Wouter Van Massenhoven 35
5. Greg Smets 34
6. Jelle Grade 25
7. Kristof Salaets 25
8. Frederik Daenen 24
9. Jerome Benonit 24
10. Roy Sillien 22

Inters 250 eindstand
1. Sven Breugelmans 41
2. Rob Konings 40
3. Bryan Engelen 40
4. Michael Kratzer 40
5. Martijn Vermijl 31

Foto: John Oostvogels/Motoxpics