X

VLM Live: Grobben wint eerste manche Helchteren!

Kopstarter Jens Van Meer leek in zijn allereerste reeks op de KTM bijna voor een verrassing te zorgen. Van Meer wist uit te lopen op zijn belagers maar een indrukwekkende Cedric Grobben zette na 4 ronden orde op zaken. De heroptredende Limburger won uiteindelijk met 2 seconden voorsprong op Van Meer!

Achter de koplopers werkten kampioen Kenny Janssens en Wouter Van Massenhoven een regelmatige wedstrijd af. Ze kwamen respectievelijk als derde en vierde binnen, voor Kristof Salaets die ook degelijk van start ging in zijn eerste race van het seizoen.

Allebei net gestart in de top-10 knokten Greg Smets en Jelle Grade zich goed naar voor. De Smekke zou nog net Jelle afhouden voor de zesde stek. Dieter Vromans stuurde zijn KTM in de ochtend naar een knappe algemene pole. In de openingsmanche moest de Arendonkenaar wel de duimen leggen voor de Oostenrijkse ex-MX2kampioen Michael Kratzer. Dennis Wagemans werd derde na Vromans. Gastrijder Roy Sillien ging na een puike start overhaast te werk en sloot finaal af als vijftiende.

Rond 17u 10 staat de tweede Inters race gepland!

Alle resultaten hier

RACE 1
1. Cedric Grobben, 2. Jens Van Meer, 3. Kenny Janssens, 4. Wouter Van Massenhoven, 5. Kristof Salaets, 6. Greg Smets, 7. Jelle Grade, 8. Michael Kratzer, 9. Jerome Benonit, 1o. Dietger Damiaens