X

VLM Lommel Live: eerste manche voor Grobben!

Van start tot finish ging Cedric Grobben zonet aan de leiding in de eerste manche van de VLM cross te Lommel. De Volvo Trucks Paesen rijder was op kop weg en gaf de leiding niet meer af! Grobben leidde elke ronde en kwam met 2 seconden bonus op Ken De Dycker over de meet, Dietger Damiaens was derde.

Moeilijke omstandigheden ‘s morgens door de vrieskou en ook de eerste race werd in zonnig maar koud weer afgewerkt. Grobben liet het alvast niet aan zijn hart komen. Over de 21 minuten plus één ronde stak Cedric er bovenuit. Hij zette ook de snelste ronde in koers neer. Favoriet en polesitter Ken De Dycker maakte dan weer indruk met een knappe inhaalrace. Vanop de 10de plaats zette hij stevig door en reed zo na drie ronden naar de tweede plaats. Damiaens volgde op ruime afstand als derde.

Knap werk van Glenn Bielen in de MX2. Bielen was goed mee gestart en hield de Oostenrijker Kratzer van zich af. Bryan Engelen strandde als derde MX2’er -allez 250 rijder bedoelen we- op een zucht van Kratzer. Rob Konings die ‘s morgens de rapste 250 rijder was, kwam als vierde over de meet voor de onverslijtbare Sven Breugelmans.

Inters 250/500 Race 1
1. Cedric Grobben
2. Ken De Dycker
3. Dietger Damiaens
4. Greg Smets
5. Jens Van Meer
6. Roy Sillien
7. Kristof Salaets
8. Glenn Bielen
9. Michael Kratzer
10. Wouter Van Massenhoven
11. Bryan Engelen
12. Rob Konings
13. Sven Breugelmans
14. Jerome Benonit
15. Frederik Daenen
16. Martijn Vermijl
17. Jelle Grade
18. Dieter Vromans
19. David Foguenne
20. Brent Aerden

Foto: Dieter Jans