EMX: Greg Smets laat zich niet stoppen.

EMX: Greg Smets laat zich niet stoppen.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Als er in Nederland een organisatie is die met sneeuw tijdens de wedstrijd om kan gaan is dat die in Valkenswaard. De mensen naast het circuit waren heel goed ingepakt tegen de frisse wind en die dachten terug aan de Kerstcross. Een evenement dat vele jaren op het Eurocircuit werd verreden. Dit weekend begint het Europees Kampioenschap 300cc en daar heeft Greg Smets de eerste manche gewonnen. De zoon van Joel Smets won met 17 seconden voorsprong op Mike Kras. De derde plaats ging naar regerend kampioen Brad Anderson.

Vanaf de pole-position duikt Kras als leider de eerste bocht in met naast hem zijn teamgenoot James Dunn. Smets volgt op de vierde plaats voor Anderson en Sven Te Dorsthorst. Bij het uitkomen van de eerste ronde heeft Kras al ruim twee seconden voorsprong maar een ronde later is Smets de nieuwe leider. De derde man Dunn heeft dan al zeven seconden achterstand op de leider. In eerste instantie wil Kras zich niet gewonnen geven en na zo’n tien minuten wedstrijd neemt hij de leiding even terug. Smets laat dat niet gebeuren op de vuilnisbelt komt hij weer terug aan de leiding. Wanneer Kras even later door een achterblijver in de problemen komt is Smets ‘veilig’ en de crosser uit Dessel wint de eerste manche. Kras wordt tweede voor Anderson die landgenoot Dunn in de derde ronden al is gepasseerd. Tom Meijer heeft lang de vijfde plaats in handen maar in de slotfase weet Matthias Plessers deze nog naar zich toe te trekken.

Uitslagen EMX300 #1; Valkenswaard, NL:
1e manche
1 Greg Smets B KTM
2 Mike Kras NL KTM
3 Brad Anderson GB KTM
4 James Dunn GB KTM
5 Matthias Plessers B KTM
6 Tom Meijer NL Yamaha
7 Daymond Martens B Yamaha
9 Youri van t Ende NL KTM
10 Joshua van der Linden NL KTM
12 Damian Wedage NL KTM
14 Tim Louis B Husqvarna
15 Erik Willems B Husqvarna
16 Joey Smet B KTM
17 Kay Ebben NL Yamaha
20 Tallon Verhelst B KTM
22 Gordano Natale B KTM
23 Rico Lommers NL Yamaha
24 Henk Pater NL KTM
26 Sven Te Dorsthorst NL KTM
27 Damien van Erkelens NL Husqvarna
28 Ronny van Hove B KTM
31 Kevin Kieft NL Honda
32 Lars Rietman NL Husqvarna
34 Jaap Janssen NL KTM
DNF John Cuppen NL KTM
DNF Mike Bolink NL Yamaha
DNF Mitchel Essenburg NL Husqvarna
DNF Mikey Adams NL KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Youthstream

Uw reacties