X

FIM: Pauls Jonass ook de baas in Spanje.

Het is wel duidelijk dat Pauls Jonass momenteel in bloedvorm is. De KTM-rijder wist op het Redsand MX Park de kwalificatie wedstrijd te winnen voor Jorge Prado-Garcia en Darian Sanayei. De beste Nederlander in het zonnige Spanje werd Bas Vaessen die als dertiende over de finish kwam. Brent Vandoninck werd 19e en daarmee de beste Belg.

Voor eigen publiek neemt Prado-Garcia de beste start voor F&H Racing-rijder Adam Sterry, Jonass, Sanayei en zijn landgenoot Thomas Covington. Jonass stormt snel naar voren en kan ik de tweede ronde al de leiding overnemen. Sanayei passeert Kawasaki-collega Sterry en voert vervolgens de druk op bij Prado. Deze geeft zich niet zomaar gewonnen en door dat duel lopen ze nog in op leider Jonass. Hierdoor wordt het nog een spannende finale maar Jonass wint voor zijn KTM-collega Prado en Sanayei. De Deen Thomas Kjer Olsen wordt vierde maar op slechts 3,6 seconden van de winnaar. De vijfde plaats gaat naar de Australier Hunter Lawrence die slecht vier seconden achter de winnaar wordt afgevlagd. Jago Geerts komt niet verder dan de 21e plaats en Davy Pootjes stuurt zijn LRT-KTM als 25e onder het zwart-wit geblokt door.

De beide MX2 manches worden om 13uur en 16uur geheel LIVE uitgezonden op MotorsportTV. Dit weekend op Eurosport2 alleen aandacht voor de tweede manches, om 17u de MXGP gevolgd door de tweede manche van de MX2. De beide MXGP wedstrijden zijn via de website van de NOS Studio Sport te volgen, Playsport Telenet klanten kunnen wel via de TV kijken.

MX2 Kwalificatie GP Spanje:
1 Pauls Jonass Let KTM
2 Jorge Prado-Garcia E KTM
3 Darian Sanayei USA Kawasaki
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Hunter Lawrence Aus Honda
6 Ben Watson GB Yamaha
7 Thomas Covington USA Husqvarna
8 Adam Sterry GB Kawasaki
9 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna
10 Jed Beaton Aus Kawasaki
11 Alvin Ostlund S Yamaha
12 Vsevold Brylyakov Rus Yamaha
13 Bas Vaessen NL Honda
14 Samuele Bernardini I TM
15 Conrad Mewse GB KTM
16 Henry Jacobi D Husqvarna
17 Stephane Rubini F KTM
18 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
19 Brent Vandoninck B Husqvarna
20 Ruben Fernandez-Garcia E Kawasaki
21 Jago Geerts B Yamaha
25 Davy Pootjes NL KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ray Archer