X

Kay Karssemakers grijpt de Redplate!

In Markelo heeft Kay Karssemakers kei hard uitgehaald tijdens de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross. De Brabander was het snelste in de training en kon vervolgens met twee manche overwinningen zegevieren. Dit betekend dat de KTM-rijder over drie weken met de ‘Redplate’ van start zal gaan tijdens de tweede wedstrijd in Oldebroek.

Als een van de eerste rijders ging Kay op zondagmorgen vroeg het circuit op. Hij zocht naar de juiste lijnen en met succes want hij pakte de pole-position met bijna een seconden voorsprong. Dat gaf natuurlijk vertrouwen voor de twee manches later op de dag van 20 minuten en een ronde.
Wanneer het starthek voor de eerste keer deze bewolkte dag valt komt Kay goed weg Hij grijpt nipt naast de HGS Holeshot Award en duikt als tweede de bossen in. In eerste instantie ebt het geluid van de motoren weg om vervolgens weer sterker te worden. Het publiek staart naar het uitkomen van de bossen en wacht vol spanning. Jens Walvoort heeft de leiding voor Kay die de noppen op de achterband van zijn voorganger kan tellen. Na een ronde slaat de crosser uit Boxtel zijn slag en hij neemt de leiding over. In de eerste helft van de wedstrijd bouwt hij een voorsprong op van maximaal 15 seconden en vervolgens op gepast tempo de wedstrijd uit te rijden. De eerste manche overwinning is een feit voor de Alpinestars-geklede crosser.
Ook de tweede manche komt Kay goed over te starthek en hij probeert de HGS Holeshot Award te winnen. Ook nu lukt dat net niet en is het voormalig teamgenoot Kay de Wolf die de leiding pakt. Gelijk aan de eerste manche laat de Team Youth Pro MX-rijder de concurrentie het tempo in de eerste ronde bepalen. Na het even afgekeken te hebben zet de Arai Helmets -gesteunde crosser de aanval in. Hij neemt de leiding over en weet zich vervolgens los te werken. Ook de tweede manche wordt door Kay gewonnen en hij is duidelijk blij met deze glansrijke overwinning.

Volgende wedstrijd:
Na drie drukke weken even wat gas terug, de Dutch Masters of Motocross gaan op paasmaandag verder in Oldebroek. Op de zaterdag voor Pasen beginnen de overige rijders van Team Youth Pro MX ook aan hun kampioenschap en ook dat gebeurd op het circuit van de Stichting Circuit Oldebroek.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie