Kevin Strijbos evalueert zijn weekend

Kevin Strijbos evalueert zijn weekend
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Kevin Strijbos (Standing Construct KTM) werd in de derde  MXGP van het seizoen 13de. In beide manches moest ‘The Kid’ na een slechte start terug naar voor komen. Hij werd uiteindelijk veertiende en  dertiende, goed voor een 15de plaats in de tussenstand van het WK.

Dat het met de snelheid van Kevin goed zit liet hij in de tijdtraining zien door een 10de tijd.Een slechte start in de kwalificatieheat waarbij hij in aanraking kwam met een andere rijder zorgde er echter voor dat hij veel werk te doen had en pas als zeventiende uit de eerste ronde kwam. Strijbos vocht de hele wedstrijd mooie duels uit en wisselde verschillende keren van positie. Na een zwaar bevochten wedstrijd passeerde hij de finishvlag als  zestiende.

 

Zowel in de eerste als in de tweede manche kwam Strijbos niet goed weg bij de start. Ook in de eerste rondes liep het nog niet lekker maar daarna kwam Strijbos in zijn ritme en begon goede rondetijden op de klokken te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij verschillende rijders wist te passeren en op een veertiende en een dertiende plaats over de finish wist te komen en vijftien WK punten pakte.

Kevin Strijbos: “Zowel op zaterdag als in de wedstrijden had ik slechte starts. Ook de eerste ronden konden beter. In de kwalificatierace had ik wat last van opgepompte armen. Qua rijden was het gevoel wel goed dit weekend. Natuurlijk willen we meer, maar we blijven werken. Het team leverde opnieuw uitstekend werk. Ik ben ook blij dat mijn oude monteur Factory Dave (red. Geurts) er weer bij is!”


Over twee weken staat de volgende GP gepland op het circuit van Arco di Trento in Italië. Als voorbereiding op deze wedstrijd zal Kevin eerst op tweede Paasdag deelnemen aan de tweede wedstrijd van  Dutch Masters of Motocross in Oldebroek. Op zondag komt de  in actie in der internationale wedstrijd van Mons.

Foto’s: Eva Szabadfi

Uw reacties