X

KNMV: Karssemakers en Dankers nemen revanche.

Vorige week in Gemert waren Kay Karssemakers en Raivo Dankers al snel. Beide KTM-rijders grepen toen echter naar de overwinning. Karssmakers moest zelfs genoegen nemen met een zesde plaats terwijl Dankers nog tweede werd. Op het circuit van MC Boekel wisten ze revanche te nemen. Karssmakers won met een derde en eerste plaats de 85cc-klasse. In de 125cc wist Dankers beide manches als winnaar over de finish te komen!

85cc
De eerste manche nemen Team Beursfoon-rijders Scott Smulders en Kay de Wolf direct de leiding. Liam Everts, de winnaar van vorige week, volgt op de derde plaats voor Karssemakers en Kyle van Zutphen. In de tweede ronden weet Karssemakers de derde plaats over te nemen maar de aansluiting vinden bij het duo vooraan lukt maar niet. Vooraan gaan de Hannamax Motorsport gesteunde rijders met elkaar het duel aan voor de overwinning. Halverwege de wedstrijd gaat De Wolf in de aanval op zijn teamgenoot en met succes. Natuurlijk geeft Smulders zich niet zomaar gewonnen maar de regende kampioen laat zich niet meer verrassen en wint voor Smulders en Karssemakers. Everts komt als vierde over de finish voor de uit Lieshout afkomstige Van Zutphen.
Ook tijdens de tweede manche lijkt Smulders de ‘holeshot’ te pakken maar Karssemakers denkt daar anders over. De 13-jarige crosser uit Boxtel wringt zich binnendoor en pakt de leiding! Smulders geeft zich niet gewonnen en het duo wisselt vier keer van positie! Wanneer de finishvlag valt is Karssemakers de leider en hij wint zowel de manche als het dagklassement. Op gepaste afstand wordt Everts nu derde voor Ivano van Erp. De Ossenaar maakt dit jaar zijn debuut in de 85cc Grote Wielen en hij laat zich direct voorin zien. De Yamaha-rijder komt als vierde uit de eerste ronde en deze positie heeft hij niet meer uit handen. Van Zutphen begint ook nu als vijfde aan deze wedstrijd maar halverwege de manche moet hij plaats maken voor Cas Valk die als vijfde over de finish komt.

125cc
Na een geweldige start leg Dankers iedereen zijn wil op tijdens de eerste manche in Boekel. De gehele wedstrijd heeft de tweevoudige Wereld Kampioen een ruime voorsprong op de concurrentie. De gehele manche rijdt Raf Meuwissen op de tweede plaats met de BCS-KTM gevolgd door Wannes van de Voorde. De Belg is buiten de top vijf aan de wedstrijd begonnen maar komt snel naar de derde plaats ten koste van Emil Weckmann die een foutje maakt. Mack Bouwense wordt op de Lakerveld Racing-rijder vierde voor de Spanjaard Mario Lucas Sanz die voor het Belgische FMX4Ever KTM Team uitkomt. Geen geluk voor Loeka Thonies, de crosser uit Boekel sprint zijn voorwiel vroeg in de wedstrijd stuk maar wil niet opgeven en rijdt de wedstrijd toch uit.
Bij de start van de tweede manche mengt de JTX Racing-rijder direct in het duel met Meuwissen en opnieuw de snelstarter Dankers. In tegenstelling tot de eerste manche kan Meuwissen zijn KNMV Rookie-collega Dankers nu wel volgen maar aanvallen zit er niet in. Dankers wint dus beide manches voor Meuwissen en Thonies wordt nu derde. De Zweed Weckmann komt nu als vierde over de finish voor  Van de Voorde die daardoor derde wordt in het dagklassement.

De volgende ONK is op 8 april, dan wordt er opnieuw gereden in Brabant namelijk op het circuit van Rosmalen. Daar komt alleen de 85cc in actie, de 125cc-rijders moeten wachten op 14 april in Westerbork.

Uitslagen KNMV ONK; Boekel, NL:
85cc
1 Kay Karssemakers NL KTM 3-1
2 Scott Smulders NL KTM 2-2
3 Liam Everts B KTM 4-3
4 Ivano van Erp NL Yamaha 8-4
5 Kyle van Zutphen NL Husqvarna 5-6

125cc
1 Raivo Dankers NL KTM 1-1
2 Raf Meuwissen NL KTM 2-2
3 Wannes van de Voorde B KTM 3-5
4 Mack Bouwense NL Yamaha 4-8
5 Emil Weckmann S KTM 9-4

Alle uitslagen zijn te vinden op Speedhive.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie