X

KNMV: Rene Hofer wint de eerste krachtmeting.

In Markelo werd officieel de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden. Het deelnemersveld kende echter heel veel nationaliteiten met Oostenrijk als de uit eindelijke winnaar. Met een tweede en eerste plaats won Rene Hofer de wedstrijd op ‘De Herikerberg’ voor Petr Polak (3-2) en Emil Weckmann (5-4). Deze wedstrijd van MC Ons Genoegen werd door deze jeugdige rijders gebruikt al voorbereiding op de eerste EMX125 volgende week in Valkenswaard.

Vanaf de pole-position weet Hofer de beste start te pakken, hij wint de HGS Holeshot Award voor Alessandro Facca, Polak, Dankers en Weckmann. In de eerste ronde werkt Dankers zich snel op naar de tweede plaats aan het wiel van KTM-collega Hofer. In eerste instantie kan de Tsjech Polak zijn voorganger in het vizier houden maar later nemen ze toch afstand. Na tien minuten wedstrijd voert Dankers de druk op bij leider Hofer die de druk voert toenemen. Met nog ruim 10 minuten op de klok van de wedstrijdleiding valt Dankers aan en hij neemt de leiding over. Met bijna tien seconden voorsprong wint Dankers de eerste manche voor Hofer en Filip Olsson. De Zweed heeft een mooi duel uitgevochten met Polak en hij weet dit in zijn voordeel te beslissen. Polak wordt vierde voor Weckmann die in duel was met Raf Meuwissen. De Limburger valt echter even stil door een steen tussen de ketting en het tandwiel en dat bezorgt de Diga Racing-rijder de vijfde plaats.
Ook in de tweede manche neemt Hofer de beste start, hij wint de HGS Holeshot Award nu voor Meuwissen, de Italiaan Facca, Weckmann en Polak. Dankers is niet lekker aan de wedstrijd begonnen en werkt zich snel naar voren. Na zeven minuten wedstrijd heeft hij de derde plaats in handen maar dan slaat de pechvogel zijn slag. Door motorpech moet de crosser uit Heesch vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Hofer wint deze tweede manche maar eenvoudig is dat niet! In de slotfase weet Polak nog heel gevaarlijk te worden maar zijn eindsprint is net te laat. Meuwissen stuurt zijn BCS-KTM naar een derde plaats gevolgd door voormalig EMX150F kampioen Weckmann. De top vijf wordt compleet gemaakt door de Spanjaard Oliver Vilar die het aflasten van de Spaanse wedstrijd gebruikt om zich in Markelo voor te bereiden op de eerste EMX125 wedstrijd van volgende week op het Eurocircuit.

De tweede wedstrijd wordt over drie weken verreden op het circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #1 125cc; Markelo, NL:
Tijdtraining:
1 Rene Hofer A KTM 1.45,259
2 Raivo Dankers NL KTM 1.45,926
3 Filip Olsson S Husqvarna 1.46,032
4 Raf Meuwissen NL KTM 1.46,682
5 Petr Polak CZ KTM 1.46,893

1e manche:
1 Raivo Dankers NL KTM
2 Rene Hofer A KTM
3 Filip Olsson S Husqvarna
4 Petr Polak CZ KTM
5 Emil Weckmann S KTM
6 Lion Florian D KTM
7 Jorgen Matthias Talviku Est Yamaha
8 Mario Lucas Sanz E KTM
9 Emil Jonrup S Husqvarna
10 Alessandro Facca I KTM
2e manche
1 Rene Hofer A KTM
2 Petr Polak CZ KTM
3 Raf Meuwissen NL KTM
4 Emil Weckmann S KTM
5 Oliver Vilar E KTM
6 Emil Jonrup S Husqvarna
7 Maksim Kraev Rus Husqvarna
8 Brian van der Klij NL Husqvarna
9 Cameron Durow Z-A Husqvarna
10 Lion Florian D KTM
DNF Raivo Dankers NL KTM

125cc Dagklassement:
1 Rene Hofer A KTM 2-1
2 Petr Polak CZ KTM 3-2
3 Emil Weckmann S KTM 5-4
4 Filip Olsson S Husqvarna 3-12
5 Emil Jonrup S Husqvarna 9-6

Tussenstand KNMV DMofMX 125cc na 1 wedstrijd:
1 Rene Hofer A KTM 47
2 Petr Polak CZ KTM 40
3 Emil Weckmann S KTM 34
4 Filip Olsson S Husqvarna 29
5 Emil Jonrup S Husqvarna 27

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie