X

Leerzaam en pijnlijk begin van DMofMX voor Ivano Van Erp

Je eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is natuurlijk speciaal voor zowel rijders als begeleiders. Voor Ivano van Erp werd het een leerzame maar ook pijnlijke kennismaking met deze wedstrijden op het hoogste niveau. De eerste manche kwam de Yamaha-rijder in de slotfase ten val waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten. De tweede manche op het circuit van Markelo werd de Ossenaar twaalfde en scoorde hij dus volop punten. De overwinning ging naar Youth Pro MX-rijder Kay Karssemakers die beide manches won.

Met een keurige negende tijd wist Ivano zich goed te kwalificeren voor de beide manches over 20 minuten en een ronde. De start van de eerste manche voor de 12-jarige scholier verloopt goed. Net buiten de top tien komt hij uit de eerste bocht om vervolgens als twaalfde uit de eerste volledige ronde te komen. Een ronde later weet Ivano de elfde plaats in handen te nemen en hij lijkt door de stoten naar de top tien. De Deen Matti Jorgensen weet dat echter te voorkomen en halverwege de wedstrijd is daar diens landgenoot Mads Fredsoe. Gedreven als altijd probeert Ivano zijn voorganger te passeren maar na vijftien minuten wedstrijd komt hij even ten val. Hierdoor raakt hij buiten de punten en probeert hij de verloren tijd te snel goed te maken met een tweede val als gevolgd. Hierbij bezeert hij zijn linkerknie en moet hij de strijd helaas opgeven.

De start van de tweede manche in niet goed en de Airoh gesteunde crosser moet in de achtervolging. Vanaf de 35e plaats bij de HGS Holtshot Award boog weet hij zich geweldig naar voren te werken. Hij danst over de sporen en komt na slechts vier ronden al de top twintig binnen en rijdt dus in de punten. Aan zijn opmars komt voorlopig geen einde en er worden mooie duels uitgevochten. In de slotfase komt Ivano de EMX65-winnaar van vorig jaar, Fredsoe, weer tegen en de tieners gaan weer met elkaar in strijd. De inzet is de twaalfde plaats en deze weet Ivano naar zich toe te trekken!

Volgende wedstrijd:
Over drie weken gaat de KNMV Dutch Masters of Motocross verder op het circuit van Oldebroek.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MXNieuws.nl