X

Maak kennis met Sam van de Ven (MON)

Sam van de Ven begint dit weekend vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen.  Voor de achttienjarige studente uit Oirschot zal het een heel druk jaar worden. Ze is bezig aan haar laatste jaar in het middelbare onderwijs, met andere woorden examenjaar dus veel werk en stages. Maar ook op crossvlak wil Sam de lat nog hoger leggen na een uitstekend seizoen 2017!

Sam, de jongste van drie kinderen ten huize Van de Ven laat geen enkele kans onbenut om te tonen wat ze kan. Pas gestart met competitiecrossen in 2015, waagde ze in 2016 de stap naar de IMBA dames voor team Nederland. Sam was vol zelfvertrouwen aan haar nieuwe uitdaging begonnen en liet  schitterende resultaten noteren tot ze in Venlo hard ten val kwam. Een inactiviteit van ruim 4 maand trokken een streep door haar rekening. Maar in alle stilte werkte zich terug. Afgelopen seizoen wist ze iedereen te verbazen met een derde plaats in het MON kampioenschap dames.

Dit weekend is voor Sam de start van alweer een nieuwe uitdaging. In eerste plaats haar studie en stages weten te combineren met de cross. Maar anderzijds -en daar is ze meest mee bezig- het nòg beter doen op crossvlak. De goedlachse Sam heeft de KTM ingeruild voor de zwaardere Honda CRF 250R.  Hiermee hoopt Van de Ven de kloof met de koplopers nog kleiner te maken. Ze wil opnieuw haar uiterste best doen om dit jaar de Nederlandse titel te pakken bij de MON.

Wil je Sam dit weekend aan het werk zien? Dan moet je afzakken naar Biest-Houtakker waar het nieuwe MON seizoen op gang wordt getrokken. Zondagavond weten we of Sam de nieuwe Honda al vlot onder de knie heeft en of ze met de bloemen naar Oirschot mag. Via deze weg dankt Sam alle sponsoren, en haar familie die haar de kans geven haar sport in de best mogelijk omstandigheden uit te voeren. Daarnaast ook dank alle supporters en vrienden. En afsluiten doen we met de woorden van Sam zelf “Dream it, Do it and Never give Up”!

Foto: Mike Mazout
Tekst: Geert Gelaude