X

Moeizame GP-opener voor Kevin Strijbos

Veteraan Kevin Strijbos (32) brak midden januari zijn sleutelbeen. Na een operatie en ondanks minimale tijd op de motor leek de Standing Construct KTM rijder echter razendsnel zijn vorm terug te vinden. In Lacapelle-Marival  bezorgde Strijbos zijn nieuwe team dan ook een flinke opsteker na een moeilijke periode. Het enthousiasme van enkele weken terug werd in Argentinië flink getemperd.

Door de beenbreuk van Valentin Guillod was ‘The kid’ de enige Standing Construct piloot in Patagonia. Dat Kevin überhaupt aan de start stond voor de eerste Grote Prijs van het seizoen mocht gezien de omstandigheden weliswaar als een kleine overwinning beschouwd worden. Op zaterdag reed de zesvoudige GP-winnaar naar een redelijke 13de plaats in de kwalificatierace. Ook in de tijdstraining lag hij op koers met een keurige 12de tijd, op minder dan 0,1 seconde van de top-10.

‘s Zondags liet Strijbos een zwakke 17de en 21ste plek noteren. Ver onder de verwachtingen. “Dàt ging niet zoals we hadden gewild. Oké, na mijn blessure konden we niet veel verwachten, maar toch… We moeten de positieve dingen van dit negatieve weekend meenemen en verder gaan,” meldde Kevin op Instagram. “Bedankt aan het hele team voor al hun inspanningen.”

Gezien de beperkte voorbereiding voor deze eerste GP, het hoge niveau in de MXGP en de bijzondere omstandigheden was de conclusie simpel. Strijbos voelde zich aan de andere kant van de wereld nooit op zijn gemak op de omloop van Neuquén. Technisch leek alles in ieder geval wél naar behoren te lopen zodat de Standing Construct KTM’er in het vertrouwde Valkenswaard alsnog een degelijke basis kan leggen voor zijn 17de WK campagne. Nu zondag staat Kevin aan de start van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Foto’s: shotbyBavo