X

PR: Beaton begint met een vijfde plaats aan het WK.

Op het prachtige circuit van Neuquen is Jed Beaton goed aan het FIM Wereld Kampioenschap MX2 begonnen. De 20-jarige crosser werd vijfde in het dagklassement en reist met 27 punten terug naar Nederland. Adam Sterry heeft warme herinneringen aan de Argentijnse GP waar hij drie jaar geleden zijn GP-debuut maakte. De Brit ging op de zaterdag onderuit en liep een pijnlijke hand op waarmee hij de eerste manche nog als dertiende over de finish wist te komen. De overwinning tijdens de eerste GP van het seizoen ging naar Pauls Jonass.

De eerste manche begint Jed direct in de top tien aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. De Kawasaki-rijder weet na drie ronden zich op te werken naar de zevende plaats om door een kleine fout een positie te verliezen. Halverwege de wedstrijd komt de Australier toch weer terug naar de zevende plek welke hij tot aan de finish vast weet te houden. Adam mag na zijn valpartij op de zaterdag pas als laatste een plaatje achter het starthek uitkiezen. Uiteraard moet hij genoegen nemen met ongunstige startplek en hij komt als 28e uit de eerste volledige ronde. Daarna werkt de 21-jarige crosser zich heel snel naar voren want na vier ronden komt de Leatt-geklede crosser al de punten binnen. Hij werkt zich verder en verder in de punten en met een dertiende plaats scoort hij acht punten in deze eerste manche.
Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de tweede manche komt Jed goed uit de startblokken. Nipt buiten de top tien komt hij uit de eerste bocht maar ook nu kan Jed zich snel de top tien binnen werken. Halverwege de manche heeft de vriendelijke crosser van ‘Down Under’ de achtste plaats in handen genomen. Hij is in duel met Geerts en Prado-Garcia met als inzet de zevende plaats. Alles wordt uit de kast gehaald maar Prado weet in de laatste ronde de zevende plaats voor zich op te eisen voor Jed die dus als achtste over de finish komt. Deze manche heeft Adam minder geluk, hij bevestigd zich direct in de punten maar na zo’n zeven minuten wedstrijd komt de Brit ten val. Vanaf de 23e plaats kan hij zijn wedstrijd vervolgen maar ondanks zijn inzet weet hij zich niet terug te knokken tot in de punten.

Volgende wedstrijd:
De KNMV Dutch Masters of Motocross beginnen volgend weekend in Markelo. Het F&H Racing Team zal daar met hun trio rijders in actie komen. Een week later is de Grand Prix van Europa op het Eurocircuit van Valkenswaard.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers