X

PR: Beaton pakt beste resultaat van het seizoen.

Onder hele andere weersomstandigheden ten opzichte van vorige week heeft Jed Beaton zijn beste seizoensprestatie verbeterd. In Argentinie wist de de Australier 27 WK-punten te scoren, op het Redsand MX Park schreef de 20-jarige crosser 28 WK-punten op zijn naam! Adam Sterry (10-14) werd elfde in het dagklassement en Ruben Fernández-Garcia (19-12) werd vijftiende voor eigen publiek! De overwinning ging naar Pauls Jonass, hij won opnieuw beide manches!

Van het F&H Racing Team-trio komt Jed als beste uit de startblokken. Hij weet als achtste uit de eerste volledige ronde te komen. Na vier ronden komt Kjer Olsen voorbij en even later gaat Bernardini in de fout waarna de Leatt-geklede crosser terug de achtste plek in handen krijgt. Deze weet hij vervolgens tot aan de finishvlag vast te houden. Adam heeft geen hele goede start gehad waardoor hij als zestiende uit de eerste ronde komt. De Brit weet zich beheerst naar voren te werken en komt na twintig minuten wedstrijd de top tien binnen. Hij probeert nog Bernardini te achterhalen maar deze weet nipt uit de greep van de Kawasaki-rijder te blijven. Ruben is net buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen en verliest na zo’n tien minuten wat plaatsen door een schuiver. Hierdoor zakt de Spanjaard terug naar de 20e plek maar een mooie eindsprint geeft hem nog een plekje winst met nog twee ronden te gaan. Ruben wordt negentiende.
In de tweede manche komt Adam geweldig goed uit de start en hij kan als vijfde uit de eerste bocht komen. Door een foutje komt de Arai-gesteunde crosser echter twee keer ten val waardoor hij terug zakt naar de dertigste plaats. Net als de eerste manche is Jed goed aan de wedstrijd begonnen en hij komt als zesde uit de eerste ronde. De gehele wedstrijd volgt hij landgenoot Lawrence maar een positie goed maken zit er niet in. Jed wordt heel knap zesde en dat is zijn beste prestatie van dit seizoen! Ruben is buiten de top tien aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden gekomen. De 19-jarige crosser kan een plaatje goed maken en neemt even de tiende plaats in handen. Even later komt Watson voorbij en in de slotfase is ook Brylyakov iets te sterk. Ruben komt op een mooie twaalfde plaats over de finish en Adam weet doormiddel van een super inhaalrace nog als veertiende over de finish te komen!

Volgende wedstrijd:
Het FIM Wereld Kampioenschap gaat op 7-8 april verder in het Italiaanse Arco di Trento. Het F&H Racing Team komt terug naar Nederland omdat op tweede Paasdag de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden in Oldebroek.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers