X

PR: De eerste stap is gezet.

De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc is goed verlopen voor David Braceras-Martinez. De Spanjaard had voor deze wedstrijd op het beroemde Eurocircuit van Valkenswaard twee doelen; kwalificeren en vervolgens beide manches uitrijden! Beide doelen wisten de KTM-rijder te bewerkstelligen. De volgende stap is het behalen van EMX-punten. De overwinning tijdens de Grand Prix van Europa ging naar de Oostenrijker Rene Hofer, hij wist beide manches te winnen!

De afgelopen maanden is er heel veel gebeurd in het leven van David. Hij is naar Belgie verhuist om zijn sport te kunnen beoefenen en het maximale uit zijn carriere te kunnen behalen. Of deze cultuurshock nog niet heftig genoeg is krijgt hij ook nog Siberische kou over zich heen. De eerste hindernis werd goed genomen door David want hij wist zich zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijden.
De eerste manche begint helaas niet goed voor de FXR-geklede crosser die in de eerste ronde ten val komt en zich naar voren moet proberen te knokken. Zijn trainer Joel Roelants verliest David niet uit het oog en de voormalige GP-rijder ziet de 15-jarige crosser knap terug komen naar de 24e plaats. De beste 20 rijders verdienen punten voor het kampioenschap dus helaas kan David deze nog niet op zijn naam zetten.
Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de tweede manche komt David goed weg. Hij stuurt zijn Motorex-gesmeerde SX125 omstreeks de 15e plaats de eerste bocht in. In de eerste helft van de wedstrijd weet David zich te handhaven in de punten maar dan krijgt hij het steeds moeilijker. Hij zakt terug naar de 24e plaats maar weet zijn vooraf gesteld doel te behalen want ook de tweede manche weet hij de finish te halen!

Volgende wedstrijd:
Het water staat Kevin Horgmo al weken in de mond maar volgende week is het dan eindelijk zover! Dan wordt op het Redsand MX Park de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc verreden. Het EMX125 gaat op 7-8 april verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo