X

PR: Sterry en Beaton in de top tien!

De omstandigheden voor de Grand Prix van Europa zullen de aanwezige zich nog lang heugen. Het was ijskoud op het Eurocircuit in Valkenswaard maar prachtige wedstrijden zorgde ervoor dat de publiek warm kon blijven! Het trio van het F&H Racing Team kwam goed voor de dag want Adam Sterry, Jed Beaton en Ruben Fernández-Garcia wisten zich in de punten te rijden. De overwinning tijdens deze Grand Prix in het Brabantse ging naar de Let Pauls Jonass.

De eerste manche beginnen Jed en Ruben direct in de punten terwijl Adam na een valpartij in het achterveld aan de wedstrijd moet beginnen. De 20-jarige Jed heeft drie ronden nodig om zich de top tien binnen te werken en weet vervolgens de negende plaats in handen te krijgen. De Kawasaki-rijder heeft een goed tempo te pakken en loopt in op zijn voorganger. Na ruim 25 minuten wedstrijd wordt de aansluiting gevonden en Leatt-geklede crosser bedenkt zich geen moment! En zet de aanval in, met succes want hij neemt de achtste plaats over en houdt deze vast tot aan de finish. Ruben kan zich in de eerste tien minuten van deze wedstrijd op werken naar de zestiende plaats. Deze weet hij nog een tien minuten vaste houden om daarna Adam te zien passeren. De Brit heeft een strak tempo te pakken en hij komt geweldig terug om als zestiende over de finish te komen voor Ruben.
Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de tweede manche over 30 minuten en twee ronden komen de KX250F-rijders goed uit de start. Het is wat duwen en trekken in de beginfase en daarbij komt Jed even ten val waardoor hij 33e uit de eerste ronde komt. Adam is beter uit de beginfase gekomen en hij komt als twaalfde uit de eerste ronde voor zijn Spaanse teamgenoot. Het groene duo werkt zich vervolgens samen naar de tiende en elfde plaats tot Ruben na ruim tien minuten wedstrijd in de fout gaat. Hierdoor zakt hij terug naar de vijftiende plaats terwijl Adam zich halverwege de wedstrijd in een beweging van de tiende naar de achtste plaats werkt. Deze positie weet hij tot aan de finish vast te houden en daarmee pakt hij zijn beste prestatie van het seizoen. Ruben komt als vijftiende over de finish en Jed komt van heel ver terug naar de zeventiende plaats!

Volgende wedstrijd:
Het F&H Racing Team reist door naar Spanje voor de derde Grand Prix van het seizoen op het nieuwe Redsand MX Park even ten Noorden van Valencia.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers