X

Rijder van het weekend: Cedric Grobben

Ook het duel om de titel ‘Rijder van het weekend’ was close! Jens Van Meer legde Cedric Grobben het voorbije weekend tijdens de VLM wedstrijd van Arendonk niet alleen het vuur aan de schenen hij won ook de tweede manche. Dat Cedric al een heel voorjaar op dreef is, laat wel zien hoe gedreven hij is na zijn lange inactiviteit vorig jaar.

Of je nu supporter was voor Grobben, Van Meer of Dietger Damiaens, de drie tenoren van de VLM wedstrijd in Arendonk kregen iedereen op de hand. Dankzij een 1-2 score trok de SHR Motorsports / Bagger Paul de eindzege naar zich toe. Deze keer moest hij echter wel tot het uiterste gaan. “Het was toch een heel zware wedstrijd zondag! Ik was niet 100% fit en gedurende de week had ik moeten rusten op voorschrift van mijn dokte. Mijn bloeduitslag was heel slecht. Door die lage bloedwaarden recupereer ik op dit moment heel slecht en ik maak ook veel verzuring aan. Een bijkomend nadeel is dat dan heel veel last van mijn armen heb. Maar petje af voor Jens (Van Meer) hoor! Op het einde van de tweede reeks was hij gewoon sneller en Jens was goed blijven volgen.”

Natuurlijk wil Grobben ook in eigen land scoren. Toch ligt de nadruk voor hem opnieuw op de ADAC MX Masters. De eerste Duitse topwedstrijd staat voor 22 april gepland in Fürstlich Drehna. Dus heeft hij nog even tijd om weer naar zijn beste vorm toe te groeien. “De weg terug was lastig omdat ik er zo lang uit lag. Daarom ben ik vooral blij dat gewoon weer op de motor zit en kan rijden. Ik heb nog wel wat te gaan om weer mijn beste niveau te halen maar het gaat gelukkig elke week beter. Het belangrijkste is nu om goed te rusten zodat mijn bloed ook weer terug op orde komt. Daarna kunnen we weer opbouwen.”

In Boekel won Cedric de ONK wedstrijd, nu maandag trekt hij naar Oldebroek voor de tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross. “Ik kijk wel uit om weer in de Dutch Masters te starten, omdat het toch ook een grote wedstrijd is. Om goed uitgerust te zijn, ga ik ‘s zondags niet rijden. Hopelijk voel ik me volgende week dan al wat beter!”

Foto’s: Davemx.be & John Oostvogels