X

Take 5; Mack Bouwense

In Gemert en Boekel wist Mack Bouwense heel goed te scoren. De Zuid-Hollander was op circuit ‘Bezuidenhout’ zelfs dichtbij een podium plek. Met het oog op de eerste wedstrijd van het KNMV Dutch Maters of Motocross spraken wij met de Yamaha-rijder.

MXMag: De eerste twee wedstrijden van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap zitten erop. Hoe kijk jij terug op deze wedstrijden?
MB: “De wedstrijd in Gemert was heel zwaar, het was erg koud en tijdens de training ging ik ook nog een hard onderuit. Gelukkig wist ik nog beide manches in de top tien te rijden! Een moeilijke wedstrijd maar gelukkig positief af kunnen sluiten. Afgelopen weekend in Boekel wist ik de eerste manche vierde te worden. De tweede manche werd ik achtste, daar had meer in gezeten maar een probleem met mijn achterrem wist dat te voorkomen.“

MXMag: Jou motocrosscarriere hing aan een zijde draadje. De deal met Lakerveld Racing kwam als geroepen. Hoe ben jij daar terecht gekomen?
MB: “Klopt, ik heb een heel moeilijk seizoen achter de rug. Dit kwam voornamelijk door blessures waardoor ik keer op keer aan de kant moest blijven. Bij Lakerveld Racing kwam ik terecht nadat mensen wij hadden getagd op Facebook in het bericht van Lakerveld Racing. Ze waren opzoek naar een talentvolle 125cc-rijder en daarvoor werd ik uitgenodigd tijdens de testdag in Gemert. Het rijden ging niet heel goed, ik had immers drie maanden niet meer op de motor gezetten maar gelukkig geloven ze toch in mij.”

MXMag: Jij hebt volgens mij altijd met KTM gereden. Hoe bevalt de Yamaha?
MB: “Het is natuurlijk even wennen maar de Yamaha bevalt uitstekend ! Beter dan dat ik had verwacht ! Ik ben zeer tevreden met de motor. “

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2018 eruit?
MB: “In eerste instantie richten wij ons op het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc en de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc. Of daar EMX125 wedstrijden bij komen zal aan de teambaas liggen.”

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2018, wanneer is dit seizoen geslaagd?
MB: “Om te beginnen een heel jaar blessure vrij blijven, dat is veruit het belangrijkste! Verder is mijn doel om zowel in het ONK als de DMofMX in de top vijf te finishen! Tot slot wil ik heel graag mijn ouders bedanken voor hun steun, ze doen alles voor mij en dat betekend heel veel voor mij.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie