X

VLM: Van Meer domineert in Vorselaar!

Vandaag werd in Vorselaar de eerste ronde van het VLM kampioenschap voor de Nieuwelingen Open B en C, Masters, Nationalen Open, zijspan én de de Inters afgewerkt. Jens Van Meer schreef de organisatie van MC De Stroeckxvrienden op zijn naam in de 500 klasse voor Jilani Cambré en Steven De Beuckelaer. Kristof Scheynen was de snelste in de 250.

In totaal stonden 35 Inters aan de voor die eerste kampioenschapsproef. In modderige omstandigheden reed Jens Van Meer ‘s morgens afgetekend naar de pole. Van Meer was 1,9 seconde sneller dan Jilani Cambré. Van plaatsen drie, Jonathan Banken tot en met de 7de Kristof Salaets zat iedereen in dezelfde seconde!

Steven De Beuckelaer reed naar zijn eerste podium van het seizoen!

Steven De Beuckelaer shoot als een raket uit de startblokken maar Jens Van Meer liet er geen gras overgroeien! Jens pakte snel de leiding over en duwde meteen door. De BeTeMo rijder perste er een ijzersterke tweede ronde uit waarna hij stelselmatig zijn voorsprong opbouwde. Achter Van Meer was het spannender met De Beuckelaer Janssens, Cambré en Grade dicht bij elkaar. Cambré beschikte echter over de beste papieren en werd “best of the rest”. De Beuckelaer, die vorig jaar 5de werd in het MX1 kampioenschap, eindigde mooi derde voor een regelmatige Jelle Grade.

Clubpiloot Kristof Scheynen reed in de 250 een dijk van een wedstrijd. Na een uitstekende start bleef hij mooi in het ritme en lag zelfs lang 6de algemeen. Uiteindelijk tikte Kristof als 8ste en eerste 250 rijder aan. Jelle Verbruggen werd tweede terwijl favoriet Banken zich na een een slechte start moest tevreden stellen met een 12de plaats, waarmee hij derde in de 250 werd.

Thuiszege voor Kristof Scheynen!

Ook de tweede manche werd een kolfje naar de hand van Jens Van Meer. De vicekampioen van 2017 gebruikte hetzelfde recept als in de eerste manche. Hij kwam al snel op kop, zette in de tweede ronde de snelste tijd van de wedstrijd neer en zou onbedreigd blijven. Toch moest Jens op zijn tellen letten want ook Cambré zat nu snel voorin! Jilani hield zowat gelijke tred met Van Meer. Aan de meet bedroeg het verschil nu minder dan 6 seconden. Snelstarter Kenny Janssens had het niet als in de eerste manche moeilijk om in zijn ritme te komen en zakte af naar de derde plaats. Hij zou uiteindelijk binnenkomen als 4de nadat Wouter Van Massenhoven half wedstrijd de maat nam van de regerende kampioen. Een erg regelmatige Steven De Beuckelaer hing heel de race 5de en zag zijn dag beloond met een eindpodium!

Ook al lag de omloop er voor de tweede manche iets droger bij, toch waren er nog zware sporen. MX2 kampioen liet in de herneming zijn dat hij toch nog steeds de referentie is in de 250. Banken was nu wél goed weg en kwam als 6de over de meet. Opnieuw leverde Kristof Scheynen echter een puike prestatie. Kristof zette nagenoeg identieke rondetijden neer aan die van Banken en eindigde niet alleen 8ste algemeen, hij pakte ook de 250 eindzege. Jelle Verbruggen herhaalde zijn 10de plek van race 1 en mocht als derde mee op het 250 podium.

De volgende VLM kampioenschapswedstrijd voor de Inters vindt al over twee weken plaats in Arendonk!

Alle resultaten van vandaag vind je hier

Inters Race 1
1. Jens Van Meer
2. Jilani Cambré
3. Steven De Beuckelaer
4. Jelle Grade
5. Kenny Janssens
6. Kevin Van Geldrop
7. Wouter Van Massenhoven
8. Kristof Scheynen*
9. Christof Godrie
10. Jelle Verbruggen*

Inters Race 1
1. Jens Van Meer
2. Jilani Cambré
3. Wouter Van Massenhoven
4.  Kenny Janssens
5. Steven De Beuckelaer
6. Jonathan Banken
7. Jelle Grade
8. Kristof Scheynen*
9. Kenzo Buys
10. Jelle Verbruggen*

Eindstand 500
1. Jens Van Meer 50
2. Jilani Cambré 44
3. Steven De Beuckelaer 36
4. Wouter Van Massenhoven 34
5. Kenny Janssens 34
6. Jelle Grade 33
7. Kevin Van Geldrop 28
8. Kenzo Buys 24
9. Frederik Daenen 24
10. Tom Cuyvers 21

Eindstand 250
1. Kristof Scheynen 47
2. Jonathan Banken 45
3. Jelle Verbruggen 42
4. Rob Konings 36
5. Martijn Vermijl 28
6. Dieter Vromans 26
7. Arno Van Mieghem 26
8. Jordi Van Mieghem 25
9. Enzo Aerden 24
10. Brent Aerden 23

Foto’s: BrentMXpics & Dieter Jans