X

Aftellen naar start BK Oldtimers, Tildonk op 14 april!

Nu dat alle motorcrosscompetities aan hun 2018-campagne zijn begonnen is het ook hoog tijd dat de populairste divisie van de motorcross aan het starthek gaat verschijnen.

De Oldtimercrossers gaan alweer een nieuw jaar tegemoet en rijden ze 18 wedstrijden om uit te maken wie Belgisch kampioen Oldtimercross gaat worden. Deze competitie bestaat al jaren en is uitgegroeid tot de populairste motorcrosscompetitie van het land. Ondanks dat er de laatste jaren veel bijkomende oldtimerwedstrijden zijn bijgekomen in ons land blijft de BOTC een vaste waarde. Vorig jaar stonden er gemiddeld 150 piloten aan de start en steeg ook het aantal betalende bezoekers. De BOTC-competitie doet het dus goed en dat willen we zeker bestendigen de komende jaren.



De oldtimerwedstrijden worden telkens verreden tijdens de JMS- en VMCF-wedstrijden. Op één uitzondering na (Moresnet zondag 20 mei) worden alle wedstrijden op zaterdag gereden. Naast het BK is er ook de jaarlijks weerkerende “Eddy’s Oldtimer Trophy”. In dit kampioenschap kan je punten verzamelen tijdens alle wedstrijden die gereden worden in samenwerking met JMS. De allereerste afspraak voor beide kampioenschappen is dus in Tildonk-Haacht op zaterdag 14 april 2018.

Grote namen op de deelnemerslijst

Sinds jaar en dag prijken er grote namen van weleer op de deelnemerslijst. De bekendste is wellicht ex gp-rijder Ivan Van Den Broeck die nog een extra jaartje “amusement” toevoegt aan zijn rijkgevulde loopbaan. Ook zullen er bij gelegenheid nog andere bekendheden meerijden. Ook zal Team MXvintage weer aan de start verschijnen en dat doen we deze keer met zes piloten. Het Team krijgt een jaar lang steun van een heel bekende naam in de motorcrosswereld: de vleesfabrikant OVI uit Olen. Team OVI/MXvintage heeft enkele titelkandidaten in zijn rangen en daarom zijn we erg benieuwd hoe zij het gaan doen in 2018. Voor de nieuwkomers zetten we de basisgegevens even op een rijtje. Er rijden vijf verschillende reeksen in deze competitie:

  1. De klasse pré 72
  2. De klasse pré 77 en Twinshocks 4T Open
  3. De klasse pré 80 50 en 125cc
  4. De klasse Twinshocks
  5. De klasse pré 92




Uiteraard zijn er per reeks nog onderverdelingen in leeftijd. Op de onderstaande kalender van 2018 verwelkomen we twee nieuwkomers. Dat zijn Bertem, een VMCF-wedstrijd op 21 april en Bouwel, ook VMCF op 30 juni. De finale van het BK is net als vorig jaar in Reet alwaar de tent uit zijn voegen zal barsten van het feestgedruis.

Uiteraard is er het grandioze kampioenenbal op zaterdag 20 oktober in Tongeren als feestelijke afsluiter van het seizoen. Het is ook daar waar alle kampioenen van het BK en Eddy’s oldtimer Trophy in de bloemetjes worden gezet.

Kalender BOTC Belgisch Oldtimercross kampioenschap 2018

  1. 14 april         Tildonk-Haacht     JMS   (EOT)
  2. 21 april         Bertem                   VMCF
  3. 28 april           Ranst                       JMS   (EOT)
  4. 05 mei             Molenbeersel       JMS   (EOT)
  5. 20 mei             Moresnet               VMCF
  6. 09 juni             Genk                     VMCF
  7. 30 juni             Bouwel                 VMCF
  8. 07 juli               Dessel                     JMS   (EOT)
  9. 14 juli               Retie                      JMS   (EOT)
  10. 21 juli               Warsage               VMCF
  11. 28 juli               Wachtebeke         VMCF
  12. 11 augustus     Koningshooikt   VMCF
  13. 25 augustus     Huldenberg         VMCF
  14. 01 september Kampenhout       JMS   (EOT)
  15. 08 september Kersbeek             VMCF
  16. 15 september Broechem           JMS   (EOT)
  17. 22 september Wambeek           VMCF (Team Trofee)
  18. 29 september Reet                       JMS   (EOT)

EOT= Eddy’s Oldtimer Trophy