AMA-piloot Broc Tickle levert positieve dopingplas!

AMA-piloot Broc Tickle levert positieve dopingplas!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In de late avond van vrijdag de dertiende, kwam het persbericht omtrent de positieve dopingplas van Broc Tickle binnen. De Amerikaanse KTM piloot heeft na de supercrosswedstrijd in San Diego afgelopen 10 februari positief getest op het 5-methylhexan-2-amine. Voorlopig is Broc Tickle geschorst.

Wat gaat er nu gebeuren?
Bij een dopingcontrole moet de gecontroleerde eerst één potje vullen. Daarna wordt dit verdeeld over Sample A en Sample B. In dit geval is gebleken dat in A restanten van 5-methylhexan-2-amine gevonden zijn. Nu heeft Broc Tickle het recht om sample B te laten onderzoeken, om uit te sluiten of er een fout of besmetting is gebeurd bij het testen van sample A.

Foto: KTM Images – Simon Cudby

Uw reacties