X

Bas Vaessen buiten strijd met lieskwetsuur

Naar alle waarschijnlijkheid liep Team Honda 114 Motorsport rijder Bas Vaessen in Arco di Trento een zware spierblessure op. Hoewel de eerste berichten positief waren, kreeg Bas tijdens de volgende GP in Portugal steeds meer last van de adductoren. Een flinke opdoffer voor de getalenteerde coureur uit Swalmen die net in vorm begon te komen.

Doordat het moeilijk te bepalen is hoe lang het herstel van een dergelijke spierkwetsuur duurt, gaat het team voorlopig uit van een comeback in Ottobiano. Als Bas Vaessen sneller herstelt zou hij er in de GP van Frankrijk weer kunnen bij zijn. Doordat 114 Motorsport-Honda rekent op het missen van zes wedstrijden gaan ze nu op zoek naar een vervanger!

Na het podium van Hunter Lawrence zit Team Honda 114 Motorsports in de hoek waar de klappen vallen.

Gelukkig is er ook positief nieuws voor het team van WMX legende Livia Lancelot. De revalidatie van Hunter Lawrence verloopt immers voorspoedig. Een X-ray op donderdag moet uitwijzen of de Aussie al in Rusland van start kan gaan.

Livia Lancelot: “Dit is heel spijtig voor Bas. Deze pech kon op geen slechter moment komen aangezien hij niet in de top-10 begon te rijden en zich goed voelde op de motor. Het was best een vreemde situatie want tussen Arco di Trento en Agueda reed Bas gewoon en alles leek oké. We waren op dat moment ook niet ongerust. Maar we denken dat hij in Portugal zijn knie verdraaid heeft in die diepe sporen en dat heeft de blessure erger gemaakt. In eerste instantie dacht de dokter dat hij alleen Rusland en Letland zou missen, wat op zich nog meeviel. Maar na de resultaten van de MRI die we op vrijdag kregen, bleek dat het toch veel erger is. Waarschijnlijk zou hij pas terugkeren in Ottobiano, waardoor Bas dus zes GP’s zou moeten missen. Bas is echter gemotiveerd. Hij heeft ook al aangegeven dat de pijn in zijn been al veel minder is. Hopelijk verloopt zijn revalidatie dus voorspoedig.

Afwachten wie de CRF250R van Bas Vaessen gaat bemannen tijdens zijn afwezigheid!

Omdat we uiteindelijk rekening moeten houden met zes Grote Prijzen zonder Bas kijken we nu uit naar een vervanger. Al zijn we er ons erg van bewust dat het moeilijk zal zijn om iemand van een vergelijkbaar niveau te vinden. Toch is dat ons doel zodat Team Honda 114 Motorsports zo goed mogelijk vertegenwoordigd is in de periode dat we Vaessen moeten missen.”

Foto’s: shotbyBavo