X

De Quote 500 vanuit Arco di Trento.

Wat hadden de crossers te vertellen over de eerste Grand Prix in Italie op het circuit van Arco di Trento.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik begon gelijk goed op zaterdag door in de trainingen de snelste tijden op de klokken te zetten. We hebben de laatste weken hard gewerkt aan de start en ik denk dat we iets gevonden hebben. Dit weekend heb ik drie goede starts gepakt en ik hoop dat ik in de komende wedstrijden steeds in de top vijf aan de wedstrijd kan beginnen. Ik en het team hebben veel naar starts van goede starters gekeken zoals Cairoli, Glenn en Max Nagl en veel geanalyseerd. Het is duidelijk dat ik het mijzelf in de eerste drie wedstrijden erg moeilijk heb gemaakt omdat ik toen telkens van ver terug moest komen. Ondanks dat dit niet mijn favoriete baan is, heb ik het hier goed naar mijn zin gehad. De fans waren natuurlijk voor Tony maar toch vond ik het mooi. Ik ben fysiek erg sterk op dit moment en kon in de tweede helft van de manche bij hem weglopen.’’

Commentaar Thomas Covington: “Het was een heel goed weekend voor ons. Na mijn knieblessure van vorig jaar heb ik hard gewerkt om weer terug in conditie te komen. Ik ben blij dat het zich nu terug betaald. Het weekend begon goed met een tweede en derde plaats voor TKO en mijzelf. Dit bewees wel dat we een goede snelheid hadden voor in de manches op zondag. Ik pakte in beide manches een goede start. In de eerste manche reed ik ontspannen en wist ik vijfde te worden. In de tweede manche pakte ik een nog betere start en volgde ik Prado. Ik besloot om iets meer druk op hem te zetten maar het was moeilijk om hem te passeren. We hadden beiden een goede snelheid maar toch kon ik hem in de laatste ronde passeren. Deze resultaten zijn goed voor mijn vertrouwen. Nu moet ik hard blijven werken zodat we deze lijn verder kunnen zetten.”

Commentaar Thomas Kjer Olsen: “Het weekend begon goed voor mij maar door een val in de tweede manche werd het een stuk moeilijker. In de eerste manche pakte ik een goede start en reed een aantal ronden op een tweede plaats, om uiteindelijk als derde te finishen. Mijn start in de tweede manche was niet zo goed en door een aantal kleine foutjes kende ik een moeilijke beginfase. Het was moeilijk om plaatsen winst te boeken op dit circuit. Omdat ik door wilde, kwam ik hard ten val maar ik heb er in het resterende deel van de manche nog alles aan gedaan en wist er nog een zestiende plaats uit te halen. Dit is niet het resultaat waarvoor we zijn gekomen maar het seizoen is lang en ik ga er alles aan doen om volgend weekend bij de volgende Grand Prix in Agueda weer op het podium te komen.

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Ik heb een goed weekend gehad. In de eerste manche maakte ik een fout bij de start waardoor ik pas net in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat het hier moeilijk is om in te halen, zat er niet meer in dan een zevende plaats. Ik was hier niet heel tevreden mee omdat ik niet kon pushen, Ik lag tweede na de start maar Jeffrey kwam mij gelijk voorbij. Vervolgens heb ik een hele tijd derde gelegen. Toen Desalle de druk opvoerde, heb ik hem een tijdje achter mij kunnen houden maar omdat ik wat fouten begon te maken moest ik hem laten gaan. Toen hij erlangs was kon ik even herstellen en heb daarna weer aangezet om als vierde over de finish te komen.”

Commentaar Vsevolod Brylyakov: “Ik ben heel blij met dit resultaat. Na de tweede reeks heb ik zelfs een traantje gelaten. Zoveel betekent dit voor mij. Ik kende twee totaal verschillende reeksen. In de eerste reeks moest ik mijn weg naar voor banen na een slechte start. Ik bleef pushen tot het einde. Mijn start was gelukkig een pak beter in de tweede reeks. Na enkele passeermaneuvers reed ik al snel op de derde plaats. Ik kon mijn snelheid en positie al bij al vlot handhaven. Ik wil vooral Kemea Yamaha bedanken omdat ze in mij zijn blijven geloven. Dit was een geweldige dag, maar het is nog maar één goed resultaat. Ik moet hard blijven werken.”

Commentaar Jago Geerts: “Ik ben best tevreden met mijn resultaten dit weekend, want dit is toch een parcours waar ik het vroeger altijd moeilijk had. Mijn eerste reeks was heel solide. Ik startte als zevende en hield die plek tot op het einde vast. Ik probeerde, vooral in het begin van de race, wel druk te zetten maar iedereen had dezelfde snelheid. Het was dan ook heel moeilijk om te passeren. In de tweede reeks werd ik ingesloten in de start, waarna ik van 30ste positie moest terugvechten. Ik slaagde er nog in om een 13de plek uit de brand te slepen. Net slecht op deze moeilijke baan.”

Commentaar Ben Watson: “Ik had het hele weekend lang een goede snelheid. Van de eerste sessie op zaterdag tot de laatste reeks. Het gevoel op de motor was dan ook heel goed, de resultaten helaas niet. Mijn starts lieten me op zondag in de steek. Heel frustrerend, want dat is altijd een van mijn grote wapens geweest. Maar ik moet positief blijven. Het rijden op zich ging heel soepel, dat geeft vertrouwen. Ik moet geduldig blijven en hard blijven werken. Ik sta nu vierde in het WK. Mooi, maar het is nog vroeg in het seizoen.”

Commentaar Marnicq Bervoets: “Brylyakov reed een sterke Grote Prijs. Hij rijdt graag en altijd goed in Pietramurata, dat gaf hem extra vertrouwen. Zijn tweede reeks was heel straf. Aan de ene kant is het misschien wel spijtig dat hij het podium op één punt mist. Aan de andere kant ben ik blij dat zijn harde arbeid eindelijk beloond wordt. Ben Watson was ook erg sterk dit weekend. Hij was een van de snelste rijders, maar kreeg niet de beloning die hij verdiende. Zijn start hebben het verpest. Maar Ben moet rustig blijven. Zijn tijd komt nog, zeker weten. Geerts tenslotte heeft me verrast. Jago gaat nog naar school en heeft amper kunnen trainen op harde circuits. In dat opzicht is zijn tiende plek een sterkte prestatie.”

Commentaar Benoit Paturel: “Mijn debuut in de MXGP-klasse was echt heel positief. Ik begon beide manches heel goed, maar helaas had ik in de eerste manche technisch probleem en werd ik pas 22e. In de tweede manche heb ik mijn snelheid laten zien maar door een valpartij en een klein foutje eindigde ik als twaalfde. Ik voelde me erg goed op de KTM, ik wil het Marchetti team graag bedanken voor deze kans.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Marchetti Racing-KTM