X

Een podiumplek voor Kevin Horgmo!

Onder zeer moeilijke omstandigheden heeft Kevin Hormgo een tweede plaats weten te scoren tijdens de Grand Prix van Portugal. De Noor werd tijdens de tweede manche op het circuit van Agueda keurig tweede! Door een mindere eerste manche werd de CreyMert Racing-rijder tiende in het dagklassement. De overwinning ging naar Mathys Boisrame, de Brit Mel Pocock is de nieuwe leider in de tussenstand waar Kevin nu de elfde plaats bezet.

Op zaterdagmorgen weet Kevin de snelste tijd op de klokken te zetten waardoor hij vanaf de pole-position weet te vertrekken. De eerste manche begint heel slechts voor de KTM-rijder wiens achterwiel weg slipt en Kevin dus in het middenveld uit de eerste bocht komt. Als een warm mes door de boter kan Kevin zich snel naar de top tien werken maar een valpartij gooit roet in het eten. Het kost heel veel tijd om de motor weer aan de praat te krijgen maar opgeven is geen optie. Kevin blijft rijden en komt als 31e over de finish, dat levert geen punten op maar wel veel respect.
Gebrand op meer succes in de tweede manche komt de FXR Racing-geklede crosser nu wel goed uit de startblokken. Op een tweede plek komt Kevin uit de start om direct in de aanval te gaan bij de Pocock. Op de eerste sprong komen de rijders bijna met elkaar in botsing maar gelukkig komt het voor beide heren goed. Boisrame kan beide passeren en probeert uit het zicht te verdwijnen. In de tweede ronden weet Kevin zich voorbij te werken aan Pocock om de achtervolging in te zetten op de leider. De drie seconden achterstand worden snel weg gewerkt en Kevin neemt de leiding over. Helaas weet hij deze niet vast te houden en in de tweede helft van de wedstrijd komt hij even ten val. Boisrame komt terug aan de leiding waarna Kevin zich weer terug moet knokken. De finale is bijzonder spannend maar de Fransman laat zich niet meer verrassen en wint voor Kevin.

Volgende wedstrijd:
Op 30 april en 1 mei gaat het EMX250 verder in Rusland! Dit is inderdaad op maandag en dinsdag maar in heel veel landen is 1 mei een vrije dag. Het EMX125 gaat op 12-13 mei pas weer verder tijdens de GP van Letland.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo